Nestle: Οι εναπομείνασες δραστηριότητές μας στη Ρωσία δεν παράγουν κέρδη

21 Μαρτίου 2022, 10:56 | Ξένες Εταιρίες

Η Nestle δεν προσπορίζεται κέρδη από τις εναπομείνασες δραστηριότητες στη Ρωσία, τονίζει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, καθώς ο ελβετικός κολοσσός του κλάδου των τροφίμων πιέζεται σε διεθνή κλίμακα να διακόψει τη λειτουργία του εκεί μετά την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε τη Nestle για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, Βέρνη, το Σάββατο.

Νωρίτερα εντός του Μαρτίου, η ελβετική εταιρεία διέκοψε την αποστολή των μη απολύτως ζωτικής σημασίας προϊόντων στη Ρωσία, όπως π.χ. οι κάψουλες Nespresso και το εμφιαλωμένο νερό San Pellegrino. Ωστόσο, συνεχίζει να πωλεί βρεφικές τροφές, δημητριακά και κάποιες τροφές για ζώα συντροφιάς στη χώρα.

"Δεν παράγεται κέρδος από τις εναπομείνασες δραστηριότητές μας", τόνισε εκπρόσωπος της Nestle σε γραπτή δήλωσή του. "Το γεγονός ότι εμείς, όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων, παρέχουμε στον πληθυσμό σημαντικά προϊόντα διατροφής δεν σημαίνει ότι συνεχίζουμε όπως πριν".

Η ουκρανική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη Nestle ως εταιρεία η οποία δεν έχει διακόψει πλήρως τη δραστηριότητά της στη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ, σε tweet του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι ο CEO της εταιρείας Mark Schneider δεν έδειξε καμία κατανόηση της κατάστασης και ότι ελπίζει να καταφέρει να του αλλάξει γνώμη.

"Είμαστε μία από τις τελευταίες εταιρείες τροφίμων που παραμένουν ενεργές στην Ουκρανία και κάποιες φορές καταφέρνουμε να διανέμουμε προϊόντα ακόμη και στο Χάρκοβο", απαντά η εταιρεία.

 

Πηγή:capital.gr