Σήμερα, Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη διόρθωση προς τις 850 μονάδες

23 Μαρτίου 2022, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Σήμερα, Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη διόρθωση προς τις 850 μονάδες

Η εδώ και ένα μήνα καθοδική αγορά που επικρατεί στο ΧΑ και σε όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου, σήμερα «δείχνει τα δόντια» της με τον ΓΔ να χάνει -2,00% (στις 850 μονάδες, στις 4.10 μμ), με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ηπιότερες πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX -1,30%).

Μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση του ΓΔ +10% στα μέσα Μαρτίου, ξεκίνησε πρίν λίγες μέρες η φυσιολογική παγίωση (και σήμερα διόρθωση) που μέχρις στιγμής έχει φτάσει περί το 25% καθοδικό retracement της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης

Η σημερινή άσχημη εξέλιξη δεν μας εκπλήσσει. Μόνον αν το αναφερθέν καθοδικό retracement  φτάσει το 50% με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τις 830 μονάδες, τότε θα δικαιολογούνται ανησυχίες για ενίσχυση και εδραίωση της από μηνός καθοδικής τάσης.



Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε φέρουν θετικό πρόσημο ενώ από τις καθοδικές οι 20 σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Θα το άξιζε η ΟΛΥΜΠ αν δεν έχανε αυτή τη στιγμή το 50% της πρωινής μεγάλης ανόδου με μεγάλους όγκους λίγο κάτω από αγοραστικό στροφέα.

Μας εντυπωσιάζει ο ΟΠΑΠ που σε τόσο άσχημη συνεδρίαση σαν την σημερινή κερδίζει +3,20% με τζίρο 15 εκατ δηλαδή σχεδόν το 1/3 του συνόλου της σημερινής συνεδρίαση. Χωρίς τον ΟΠΑΠ ο ΓΔ θα έχανε σχεδόν -2,50%

Συσσωρεύσεις διακρίνονται σήμερα μόνον σε ΟΠΑΠ και διανομές σε ΕΛΤΕΧ και ΠΕΤΡΟ

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει οριακά η ΕΠΣΙΛ και νέα χαμηλά η ΠΛΑΘ.

Θα επανέλθουμε αύριο πριν τις 3.30 μμ χωρίς πάθος καθώς οι κρίσιμες γραμμές μας του ΓΔ, το υψηλό 10 ημερών των 872 μονάδων και ο μέσος άξονάς του 10ημέρου των 830 μονάδων βρίσκονται μακριά από τα παρόντα επίπεδα των 850 μονάδων. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες λόγω της μεγάλης διακυμανσιμότητας της εποχής οφειλόμενη στις απρόσμενες σφοδρές συγκρούσεις Ρώσων-Ουκρανών

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.