Τριετές επενδυτικό σχέδιο 400 εκατ. από το Oniro Hotels Group

30 Μαρτίου 2022, 10:26 | Ελληνικές Εταιρίες

Τριετές επενδυτικό σχέδιο 400 εκατ. από το Oniro Hotels Group

Δέκα ξενοδοχεία με συνολικά 1.000 κρεβάτια έχει πλέον στην ιδιοκτησία του ο νεοσύστατος όμιλος Oniro Hotels Group, ο oποίος σχεδιάζει μέσα στην επόμενη τριετία να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μονάδων που θα ανεβάσουν το συνολικό του δυναμικό στις 10.000 κλίνες, όλες σε ξενοδοχεία μικρότερα των 150 δωματίων. Βασικοί μέτοχοι του Oniro Hotels Group είναι η Delfi Partners, συμφερόντων του Γιώργου Μούντη και το family office του ομογενούς επιχειρηματία της Γερμανίας Σταύρου Εφραιμίδη, αλλά στο σχήμα συμμετέχουν, με ποσοστά που αναμένεται να αυξηθούν, και θεσμικοί επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο όμιλος Oniro Hotels Group ανακοίνωσε χθες την en bloc εξαγορά των τεσσάρων από τα δέκα ξενοδοχεία του από την Treppides Investments & Holdings. Τα τρία από τα δέκα ξενοδοχεία βρίσκονται στο Κολωνάκι ενώ άλλα δύο βρίσκονται στη Μύκονο. Κατέχει επίσης μία μονάδα στο Μοναστηράκι, μία στη Ζάκυνθο και τρεις στη Σκιάθο. Οπως σημειώνει μιλώντας στην «Κ» ο Γιώργος Μούντης της Delfi Partners, που έχει τεθεί επικεφαλής του όλου εγχειρήματος του Oniro Hotels, αναζητούνται ήδη ενεργά νέες μονάδες για την περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, σε νησιά των Κυκλάδων αλλά και την Αθήνα.

Εχει πλέον 10 ξενοδοχεία και αποβλέπει στην απόκτηση νέων μονάδων ώστε το δυναμικό του να φτάσει τις 10.000 κλίνες.

Παράλληλα έχει ήδη εξαγοραστεί μία μονάδα διαχείρισης ξενοδοχείων που μετονομάστηκε (Oniro Hotel Management) και την οποία το σχήμα θα ενισχύσει και θα αναπτύξει προκειμένου πέραν των ιδιόκτητων ξενοδοχείων, να διευρύνει και το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται με μονάδες ιδιοκτησίας συμφερόντων τρίτων, όπως τραπεζών, θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών και άλλων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα.

Πλέον των στόχων για την Ελλάδα, το σχήμα σχεδιάζει την επέκτασή του και σε άλλες χώρες και ειδικότερα την Πορτογαλία και την Ιταλία. Μάλιστα στην τελευταία έχει ήδη εντοπιστεί εμβληματικό ακίνητο και οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Οι τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη πως εξαγοράστηκαν από την Treppides Investments & Holdings είναι το Oniro City στο Κολωνάκι, το Asomaton στο Θησείο, το Oniro Suites στη Χώρα Μυκόνου και υπό κατασκευή ακίνητο στην οδό Μηλιώνη, επίσης στο Κολωνάκι. Από τις δέκα μονάδες, οι τέσσερις αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας των υπόλοιπων έξι προγραμματίζεται για το 2023. O βασικός μέτοχος του Oniro Hotels, Σταύρος Εφραιμίδης, εξηγεί πως «με την ίδρυση του Oniro Hotels Group, μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στη χώρα, να αναδείξουμε την πλούσια κουλτούρα, τη φιλοξενία και τον χαρακτήρα του τόπου μας, αλλά και να ενισχύσουμε την τοπική κοινότητα με πέραν των 150 νέων θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου». Να σημειωθεί πως στις μονάδες πρόθεση είναι να συνεργάζονται σε ποσοστά άνω του 90% Ελληνες προμηθευτές, με σκοπό να τονίζεται ο ελληνικός χαρακτήρας φιλοξενίας. O Γιώργος Μούντης χαρακτηρίζει την εξαγορά των τεσσάρων μονάδων «το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του οράματος του Oniro Hotels Group για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου boutique ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, που να αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα της κάθε περιοχής, συνδυάζοντάς την ταυτόχρονα με απαράμιλλη άνεση, διακριτική πολυτέλεια και άψογο customer service».

 

Πηγή:kathimerini.gr