Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τετ, 30/3/22) τα μεγάλα κέρδη της 20ήμερης μέχρις στιγμής ανοδικής αντίδρασης

30 Μαρτίου 2022, 16:03 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,20% (στις 888 μονάδες , στις 3.10 μμ) και καλούς όγκους (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει τα μεγάλα κέρδη του +13% της 20ήμερης ανοδικής αντίδρασης και ταυτόχρονα δέχεται σήματα αγορών από τον κατερχόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (εφόσον κλείσει πάνω από τις 888 μονάδες).

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ δείχνει να ομαλοποιείται και εμείς ευχόμαστε να κάνει ο ΓΔ μια ολιγοήμερη, ή και περισσότερο, στάση στα παρόντα επίπεδα λίγο κάτω των 900 μονάδων ώστε να χωνέψει τις υπεραγορασμένες καταστάσεις (+12,8%) από το χαμηλό 20 ημερών και στην συνέχεια να διασπάσει ανοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων και τότε, εμείς θεωρούμε θα δεχθούμε ότι θα έχει επανέλθει η ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις γιατί είναι ήδη αρκετά "αγορασμένο" (93% μετοχές και 7% μετρητά).

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 6 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΒΑΞ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία εμπορεύσιμη μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι η μάνα και κόρη, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ που σημειώνουν μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους, η δε δεύτερη σημειώνει νέα υψηλά έτους.

Εκτός από την ΤΕΝΕΡΓ νέα υψηλά έτους σημειώνουν οι ΕΠΣΙΛ και ΕΛΠΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Από αυτή την άποψη, του λόγου νέων υψηλών προς νέα χαμηλά , η αγορά αυτή τη στιγμή είναι ανοδική δηλαδή με πιθανότητες συνέχισης της ανόδου.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα - υψηλού διμήνου οι, ΙΝΚΑΤ με στροφέα τα 2,25 ευρώ , ΠΕΤΡΟ 8,4 και ΟΠΑΠ με στροφέα τα 13,8.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.