Η Panasonic επενδύει 5 δισ. δολάρια σε μπαταρίες ηλεκτροκίνησης και λογισμικό

01 Απριλίου 2022, 10:49 | Ξένες Εταιρίες

Η Panasonic επενδύει 5 δισ. δολάρια σε μπαταρίες ηλεκτροκίνησης και λογισμικό

Το ποσό των 600 δισ. γιέν (4,9 δισ. δολάρια) σκοπεύει να επενδύσει η Panasonic σε μπαταρίες ηλεκτροκίνησης και λογισμικό για την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η ιαπωνική εταιρεία θα διοχετεύσει 400 δισ. γιεν σε κύτταρα για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και 200 επιπλέον δισ. γιέν σε τεχνολογίες όπως η ενέργεια υδρογόνου μέχρι το οικονομικό έτος του 2024, με την Panasonic να στοχεύει σε συνολικό λειτουργικό κέρδος 1,5 τρισ. γιέν εντός της ίδιας χρονικής περιόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ για την Tesla και πιθανά για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίας. Το αμερικανικό εργοστάσιο της Panasonic αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στο χώρο του λογισμικού τελευταίας τεχνολογίας, δαπανώντας το 2021 ποσό 7,1 δισ. δολάρια για την αγορά της εταιρείας λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης Blue Yonder, μια από τις ακριβότερες εξαγορές στην ιστορία των ιαπωνικών επιχειρήσεων.

 

Πηγή:insider.gr