Θεοδωρόπουλος: Στόχος να μπει ο όμιλος τροφίμων στο Χρηματιστήριο

11 Απριλίου 2022, 10:16 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Θεοδωρόπουλος: Στόχος να μπει ο όμιλος τροφίμων στο Χρηματιστήριο

Την επιδίωξή του να δημιουργήσει έναν όμιλο που θα μπορέσει στην πορεία να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, το οποίο εκτιμά ότι θα δει πολύ καλύτερες ημέρες στο μέλλον, επεσήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο πλαίσιο του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρίες να βγουν στο εξωτερικό, τόνισε ότι η διεθνοποίηση είναι πολύ πιο εύκολη για έναν ολόκληρο όμιλο.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση της επιχειρηματικότητας με τις πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε ότι «η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κυρίαρχη στην οικονομία και όσο κι αν αυτή επηρεάζει, δεν πρέπει να μας απομακρύνει από τους στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι είναι βιώσιμοι μόνο αν είναι μακροπρόθεσμοι».

Ο CEO της Chipita Foods στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα γενιά επιχειρηματιών που είναι πιο διεθνοποιημένη από παλιά και πιο τολμηρή, έχοντας μάθει να κινείται παγκοσμιοποιημένα, να μην τρομάζει και να μην περιορίζεται στην μικρή αγορά της χώρας, σε αντίθεση με την παλιότερη γενιά που λειτουργούσε σε πιο σφικτά πλαίσια. Τέλος, ξεχώρισε τρεις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα που είναι: η ορθότερη και πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η προστασία των πιο αδύναμων.

 

Πηγή:Liberal.gr