MEVACO - Η ενίσχυση του τομέα των ΑΠΕ ενισχύει τα μεγέθη της Mevaco

15 Απριλίου 2022, 10:10 | Χ&Α - 239

MEVACO - Η ενίσχυση του τομέα των ΑΠΕ ενισχύει τα μεγέθη της Mevaco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEVACO

 

Η ενίσχυση του τομέα των ΑΠΕ ενισχύει τα μεγέθη της Mevaco

 

Κατά το α΄τρίμηνο του έτους, η Mevaco, ανακοίνωσε α) την κατασκευή-παραγωγή σταθερών μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων που πρόκειται να ανεγερθούν στο νομό Κοζάνης μέχρι το τέλος του 2022, ισχύος 225 MWp, συνολικής αξίας € 13,2 εκατομμυρίων (εδώ) και β) την κατασκευή-παραγωγή μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων, ανά την ελληνική επικράτεια, συνολικής αξίας € 5,3 εκατομμυρίων, των οποίων η παράδοση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, (εδώ).

Είναι σαφές, ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η ανάπτυξη της βιομηχανίας θα ενισχύουν σημαντικά τα μεγέθη της Mevaco, καθώς οι κύριες δραστηριότητες της, είναι η παραγωγή μεταλλικών αντικειμένων για βιομηχανική παραγωγή και η κατασκευή κινούμενων και σταθερών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων. Ήδη από το προηγούμενο έτος και οι δύο δραστηριότητες βρίσκονται στην φάση έντονης ανάπτυξης, γεγονός που επιδρά θετικά στα μεγέθη του Ομίλου.

Παράλληλα, η δραστηριότητα του, εξαρτάται άμεσα και από την μεταβολή στις τιμές του χάλυβα, του αλουμινίου και του χαλκού. Ωστόσο, η διοίκηση έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες δεν αποτελούν κίνδυνο, καθώς το αυξημένο κόστος μετακυλίεται στις τελικές τιμές του καταναλωτή.

Εκτιμούμε ότι όσο, η Mevaco, συνεχίζει να αναλαμβάνει έργα είτε στον τομέα των ΑΠΕ είτε στον τομέα της βιομηχανίας, το 2022 θα εξελιχθεί σε μια πολύ καλή χρονιά.

Να σημειώσουμε ότι για το 2021, οι εκτιμήσεις μας είναι ότι οι πωλήσεις θα ανακοινωθούν στα € 18 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα € 1,7 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

Από την αρχή τους έτους, μέχρι την 12/4/2022, η μετοχή σημειώνει απόδοση 10,7% και δεν κατέχεται από κανένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο. Η άποψη μας για την εταιρία, είναι θετική.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ