ΟΜΙΛΟΣ MYTILINEOS - Ενισχυμένη η δραστηριότητα του Ομίλου στο α΄τρίμηνο

15 Απριλίου 2022, 09:40 | Χ&Α - 239

ΟΜΙΛΟΣ MYTILINEOS - Ενισχυμένη η δραστηριότητα του Ομίλου στο α΄τρίμηνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ MYTILINEOS

 

Ενισχυμένη η δραστηριότητα του Ομίλου στο α΄τρίμηνο

 

Με αρκετά σημαντικές συμφωνίες και project έκλεισε το α΄τρίμηνο, για τον Όμιλο Mytilineos. Η πιο πρόσφατη συμφωνία, ανακοινώθηκε από τον Όμιλο, την 30/3/2022 και αφορά την ανάπτυξη 3 μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ισχύ τους, θα είναι 299 MW και η εμπορική τους λειτουργία θα ξεκινήσεις το 2024 (εδώ). Στα μέσα του Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι ανατέθηκε στην εταιρία σύμβαση αγοράς δυναμικότητας διάρκειας 15 ετών και τιμήματος €70.000/MW/έτος για ένα έργο που βρίσκεται στο Μπρίντιζι, νότια της Ιταλίας. Το έργο Μπρίντιζι είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 25 MW που χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου, παρέχοντας περίπου 50 MWh στο δίκτυο. Η κατασκευή του έρχουν έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Για το 2022, σκοπεύει να αυξήσει τον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, κατά 600 MW μέχρι το τρίτο τρίμηνο 2022, (εδώ).

Εντός του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1.55MW στη Νότια Κορέα. Το έργο αναμένεται να παράγει ετησίως 2000 πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (REC) που θα πωλούνται στην Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης της Κορέας βάσει 20ετούς συμφωνίας αγοράς. Όπως δηλώνει η διοίκηση, η αγορά της Νότιας Κορέας, αποτελεί αγοράς στρατηγικής σημασίας για την επέκταση του Ομίλου, εδώ.

Όσον αφορά τα εγχώρια έργα, αναδείχθηκε ανάδοχος, μέσω της κοινοπραξίας, MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA, για την επέκταση της 6ης Προβλήτας, του ΟΛΘ, εδώ και από κοινού με τον ΑΒΑΞ, ανέλαβε την κατασκευή της νέας ανατολικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, (εδώ).

Τέλος, στο 7ο Οικονομικό Forum των Δελφών, την 8/4/2022, ανακοινώθηκε το νέο project “Smart Cities”, εδώ.

 

Τα αποτελέσματα του Ομίλου, το 2021, ήταν αρκετά θετικά, παρόλα αυτά, μας προβλημάτισε η εξέλιξη της κερδοφορίας και των περιθωρίων κέρδους εντός του 2022, λόγω των αυξημένων τιμών ενέργειας και της σχέσης μεταξύ τιμών πώλησης και κόστους παραγωγής. Δείτε σχετικό μας άρθρο, εδώ. Την 4/5/2022 αναμένουμε την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου.


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ