ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2021 - 22 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει την μερισματική τους πολιτική

15 Απριλίου 2022, 09:30 | Χ&Α - 239

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2021 - 22 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει την μερισματική τους πολιτική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2021

22 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει την μερισματική τους πολιτική

 

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα, που προέρχονται από τις, μέχρι στιγμής, χρηματικές διανομές, που έχουν ανακοινώσει οι εισηγμένες εταιρίες. Από τις 49 εταιρίες που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, οι 22 έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε κάποιου είδους χρηματική διανομή εντός του έτους. Μέχρι στιγμής, οι 22 εισηγμένες πρόκειται διανείμουν € 1,4 δισεκατομμύρια. Οι αντίστοιχες εταιρίες πέρυσι (ήταν 21 καθώς ο ΦΡΛΚ δεν είχε διανείμει μέρισμα), προχώρησαν σε διανομές ύψους € 1,3 δισεκατομμυρίων.

Να σημειώσουμε πως κατά το 2021, διανεμήθηκαν μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου από 58 εισηγμένες εταιρίες. Συνολικά διανεμήθηκαν στους μετόχους € 1,7 δισεκατομμύρια.

Από τις 22 εταιρίες που έχουν ανακοινώσει την συνολική χρηματική τους διανομή, αξίζει να επισημάνουμε ότι οι 14 θα διανείμουν υψηλότερη διανομή σε σχέση με πέρυσι. Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως κάθε χρόνο θα προβεί στην ίδια διανομή μερίσματος, τα € 0,672 ανά μετοχή και 6 εισηγμένες φαίνεται να εμφανίζουν μειωμένη διανομή σε σχέση με πέρυσι. Όμως μεταξύ των 6 εισηγμένων που -μέχρι στιγμής- εμφανίζουν μειωμένη διανομή, υπάρχουν εταιρίες, όπως η ΑΝΔΡΟ και ο ΟΤΕ οι οποίες διανέμουν μερίσματα περισσότερες από μια φορές μέσα στο έτος.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Όμιλος Fourlis, θα προχωρήσει σε διανομή μετά από δύο χρόνια, δίνοντας στους μετόχους συνολικό μέρισμα € 0,11 ανά μετοχή.

Μέχρι την 14/4/2022, έχουν προβεί σε αποκοπή μερίσματος 7 εισηγμένες εταιρίες. Μπορείτε να παρακολουθείτε το οικονομικό ημερολόγιο των εταιριών, ή του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, (εδώ) για να ενημερώνεστε για τις αποκοπές των μερισμάτων.

Σημειώνουμε ότι, μετά την “αποκοπή” ενός μερίσματος, μειώνεται ανάλογα η τιμή της μετοχής. Όμως, όπως προκύπτει από την εμπειρία του παρελθόντος, κατά τη διάρκεια ανοδικών φάσεων -όπως αυτή που διανύουμε σήμερα- η μείωση της τιμής, έχει την τάση να καλύπτεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Παρακολουθείτε τις χρηματικές διανομές (μερίσματα, επιστροφή κεφαλαίων) των εισηγμένων εταιριών, από εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ