Σύντομο σχόλιο ΤΧ, Μ. Τετ, 20/4/22 : Ο ΓΔ ακάθεκτος αρχίζει να πλησιάζει σε απόσταση περίπου 3% επί της τιμής του το υψηλό έτους των 970 μονάδων

20 Απριλίου 2022, 16:50 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Πέραν κάθε προσδοκίας μας κινείται τις τελευταίες εβδομάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ενώ όλοι σχεδόν οι δείκτες παγκοσμίως κινούνται σε καθοδική τάση, λίγο κάτω από την μέση του υψηλού αρχών Ιανουαρίου 2022 και χαμηλού τέλους Φεβρουαρίου (στην έναρξη του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου), ο ΓΔ (+1,70% στις 940 μονάδες, στις 4.25 μμ) κινείται σε ανοδική τάση προσεγγίζοντας για 30 μονάδες ή περίπου 3% το υψηλό Ιανουαρίου των 970 μονάδων.

Η τάση είναι σαφώς ανοδική αλλά η αγορά κοντεύει να γίνει υπεραγορασμένη με τον ΓΔ να απέχει 12% από το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών των 840 ή 19% από το χαμηλό των 790 μονάδων του τέλους Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την αντιφατική κατάσταση εμείς, το ΤΧ, δεν κάνουμε τίποτα, δεν αγοράζουμε γιατί έχουμε ελάχιστα μετρητά αλλά ούτε και πουλάμε γιατί το στοπ του χαμηλού 20 ημερών είναι πολύ χαμηλά, τώρα στις 840 αλλά που μετά το Πάσχα θα ανέβει στις 880. Ευχόμαστε, ο ΓΔ να σταματήσει κάπου εδώ, να κάνει μια πλευρική κίνηση ή μια ήπια διόρθωση και ύστερα, αργότερα,  να προχωρήσει ανοδικά, αν θέλει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ημέρα τραπεζών είναι η σημερινή με τον ΔΤΡ να κερδίζει +4,60% θέλοντας να πλησιάσει και αυτός το υψηλό αρχών Ιανουαρίου το οποίο βρίσκεται ακόμη πολύ ψηλά.

Αλλά η μετοχή της ημέρας είναι και πάλι ο ΜΥΤΙΛ, που πιθανότατα θα μπει στον δείκτη MSCI Greece, και γι αυτό  συγκεντρώνει από χθες τεράστιο αριθμό κεφαλαίων για τα ελληνικά δεδομένα. Μέχρι στιγμής έχει κάνει σήμερα τζίρο στα 90 εκατ ευρώ από το σύνολο των 160 της αγοράς.

Εκτός από τις τράπεζες, μεγαλύτερο στοίχημα για αγορές αποτελεί η ΕΕΕ (+4,40% με τζίρο κοντά στο 1,5 εκατ ευρώ) διότι αν τυχόν ειρηνεύσει η κατάσταση στην Αν Ευρώπη, πιθανόν να εκτοξευθεί η τιμή της που αυτή τη στιγμή βρίσκεται -36% χαμηλότερα από το υψηλό αρχών 2022 έναντι -3% του ΓΔ.

Η ΜΠΕΛΑ χάνει αυτή τη στιγμή -3% στον φόβο μήπως βγεί από τον MSCI.  Αυτές τις μέρες, το ΧΑ έχει γίνει λίγο στοιχηματικό.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.