Νέα άνοδος του ΓΔ σήμερα (Μεγ. Πέμπτη, 21/4/2021, ώρα 4.10 μμ) κατά +0,70% ο οποίος το πρωί είχε ξεπεράσει οριακά τις 950 μονάδες

21 Απριλίου 2022, 16:25 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ανοδικά μεν κινείται σήμερα η αγορά αλλά με κάποια κόπωση αποτυπωμένη στο μαύρο ημερήσιο καντήλι του ΓΔ (άνοιγμα στις 950 μονάδες, τρέχον στις 847), αλλά οι τζίροι θα φτάσουν στο κλείσιμο σε υψηλά επίπεδα των περίπου 100 εκατ ευρώ, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν μεγαλύτερες ανόδους, κατά μέσον όρο +1,20%, λίγο πάνω από την μέση τιμή του εύρους του μέχρι τώρα 2022.

Η άβολη διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ που επισημάναμε χθες δεν αλλάζει με την σημερινή μικρή μεταβολή. Ο ΓΔ από την μια μεριά δείχνει μεγάλη ανοδική δύναμη και από την άλλη είναι υπεραγορασμένος, περίπου +13% από το Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών ή +20% από το χαμηλό κλείσιμο 40 ημερών. Οπότε, εμείς περιμένουμε πότε θα καταλαγιάσει η αφύσικα μεγάλη μεταβλητότητα του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή α 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές,  η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ (η οποία οδεύει προς τον διεθνή δείκτη MSCI Greece)  σημειώνουν μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από το +3% και  μια μετοχή, τα ΕΛΠΕ, που σημειώνουν μεγάλη πτώση -3,50% οφειλόμενη στην σημερινή αποκοπή μερίσματος ύψους 3,9% επί της τιμής της μετοχής.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, η ΑΛΦΑ που διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση με μεγάλη άνοδο +3,20% και μεγάλους όγκους 14 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής και η ΠΡΟΦ που επίσης διασπά ανοδικά αγοραστικό στροφέα με μεγάλη άνοδο +2,80% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 25 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΠΕΤΡΟ με στροφέα τα 8,35 ευρώ, ΒΙΟΣΣΚ, 0,71 και ΟΤΕ 18,7.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΤΕ, ΠΡΟΦ και ΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε την Τρίτη του Πάσχα σε ανύποπτη ώρα.

Ο κ Δημόπουλος σας εύχεται ολόψυχα Καλή Ανάσταση.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.