Μεγάλη πτώση σημειώνεται στο ΧΑ σήμερα (Τετάρτη, 27/4/2022) αλλά με τον ΓΔ να κινείται αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες.

27 Απριλίου 2022, 16:17 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπόρεσε να αντέξει τις διεθνείς πιέσεις. Οι διεθνείς δείκτες με την μεγάλη διόρθωση που άρχισε από την Μεγάλη Πέμπτη, 21/4, έχουν χάσει από τότε το μισό (οι ευρωπαικοί) έως και ολόκληρη (ο Nasdaq) την ισχυρή μαρτιάτικη ανοδική αντίδραση. Και η πτώση μεταδίδεται στον ΓΔ (αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, χάνει -2,50% (στις 915 μονάδες με κάπως αυξημένους για την εποχή τζίρους 90 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο).

Οι αιτίες είναι το Ουκρανικό, η άνοδος των τιμών της ενέργειας και κυρίως η άνοδος των επιτοκίων προς αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σύστημα συναλλαγών του ΤΧ δεν δίνει πωλήσεις με δύο πτωτικές συνεδριάσεις, την χθεσινή και την σημερινή,  -1,30% και -1,60% του ΓΔ, αλλά θα πρέπει να διασπασθούν καθοδικά επίπεδα στήριξης του εν λόγω δείκτη, κυρίως το Χαμηλό 20 ημερων που σε 2-3 συνεδριάσεις θα ανέβει στις 880 μονάδες.

Μετοχές

Μόνον μια μετοχή, ο ΠΑΠ, από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, σημειώνει σήμερα άνοδο ενώ από τις πτωτικές, οι 20 σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5,5%.

Ωστόσο, καμία δεν δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης καθώς όλες βρίσκονται ακόμα ψηλά, πολύ ψηλότερα από τις στηρίξεις τους – χαμηλά 20 έως 60 ημερών.

Διανομές μεγάλες διακρίνουμε μόνον σε ΒΙΟ και μετριότερες σε , ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ και ΕΛΠΕ.

Εάν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 900 μονάδες, η θετική ψυχολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες θα παραμείνει αλώβητη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.