Πλοία με καύσιμα υδρογόνου στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

05 Μαϊου 2022, 10:42 | Διεθνείς Αγορές

Ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV), ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής σκαφών Vinssen και το EcoLabs Centre of Innovation for Energy (EcoLabs) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU Singapore) υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με σχέδια για επίδειξη της φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας και προϊόντων θαλάσσιων συστημάτων πρόωσης στη Σιγκαπούρη και την Κορέα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η τριάδα θα συνεργαστεί για να αναπτύξει ένα πιλοτικό έργο στη Σιγκαπούρη που θα επιδεικνύει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το υδρογόνο ανακαλύπτοντας εις βάθος γνώση για το υδρογόνο που θα χρησιμοποιηθεί ως φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο πλοίων ενσωματώνοντας συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε λιμενικά σκάφη. .

Το νέο Κέντρο Αριστείας της BV – καινοτομία, και το Κέντρο Εναλλακτικής και Ανανεώσιμης Ενέργειας (iCARE), θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας και ανυπομονεί να συνεργαστεί με τα EcoLabs της Vinssen και του NTU για την παραγωγή εμπορικά εφικτών μελετών που θα μπορούσαν να εξουσιοδοτήσουν τους οργανισμούς να αναλάβουν βιώσιμη ανάπτυξη και εργασία για ένα πιο πράσινο μέλλον μαζί.

Η Vinssen είπε ότι συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην έρευνα και τις στρατηγικές για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος πρόωσης για τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου με κύρια εστίαση στην εφαρμογή του συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου και της τεχνολογίας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EVB) στη ναυπηγική και ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το EcoLabs επιταχύνει τις δυνατότητες καινοτομίας ενέργειας βαθιάς τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη για να υποστηρίξει τη μελλοντική ενεργειακή μετάβαση του έθνους, συνεργαζόμενος με διαφορετικούς εταιρικούς εταίρους και εταίρους επιχειρηματικών κεφαλαίων για την παροχή προγραμμάτων καινοτομίας στις νεοφυείς επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας για να μεταφράσουν τις ιδέες τους και να αποβάλουν τον κίνδυνο των προσπαθειών τους για καινοτομία.

 

Πηγή: Reporter.gr