Η Hudong Zhonghua ολοκληρώνει τη μεγαλύτερη παραγγελία πλοίων LNG

09 Μαϊου 2022, 11:14 | Διεθνείς Αγορές

Η CSSC Hudong-Zhonghua Shipbuilding υπέγραψε συμβόλαια για έξι πλοία μεταφοράς LNG 174.000 κυβικών μέτρων με την ιαπωνική Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK). Τα συμβόλαια αποτιμώνται σε 8,4 δισεκατομμύρια CNY ( 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια ), τη μεγαλύτερη παραγγελία πλοίων LNG που έχει λάβει ποτέ το κινεζικό ναυπηγείο.

Με την προσθήκη αυτών των έξι πλοίων , η Hudong-Zhonggua Shipbuilding έχει συνάψει συμφωνίες για τη ναυπήγηση 17 νέων πλοίων LNG κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Τα πλοία μεταφοράς LNG θα έχουν μήκος 299 μέτρα και πλάτος 46,4 μέτρα, εξοπλισμένα με κινητήρα διπλού καυσίμου X-DF και θα μπορούσαν να μειώσουν πάνω από 10 τόνους εκπομπές άνθρακα καθημερινά. Η China National Offshore Oil Corporation ( CNOOC ) θα είναι ο ναυλωτής των πλοίων κατά την παράδοση.

Μαζί με άλλα έξι πλοία μεταφοράς LNG 174.000 κυβικών μέτρων που παραγγέλθηκαν από την Hudong-Zhonghua τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους , η CNOOC θα έχει δώδεκα πλοία μεταφοράς LNG 174.000 κυβικών μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο έργο κατασκευής πλοίων μεταφοράς LNG στην Κίνα , το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα για την αλυσίδα βιομηχανίας LNG της Κίνας, σχολίασε η CNOOC.

Τα 12 πλοία μεταφοράς LNG αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά μεταξύ 2024 και 2027.

Η CNOOC είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης πλοίων LNG που συνεργάζεται με την Hudong-Zhonghua και έχει παραγγείλει συνολικά 22 πλοία μεταφοράς LNG στο ναυπηγείο από το 2004. Δέκα από τα πλοία είχαν παραδοθεί.

 

Πηγή: Reporter.gr