Wall Street: Απώλειες άνω του $1 τρισ. για τεχνολογικούς κολοσσούς

10 Μαϊου 2022, 15:26 | Διεθνείς Αγορές

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο έχουν χάσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία σε μόλις τρεις συνεδριάσεις της Wall Street.

Οι μετοχές στο σύνολό τους οδηγήθηκαν σε sell off από τότε που η Federal Reserve ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση του βασικού της επιτοκίου, αλλά ο τεχνολογικός κλάδος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Μόνο η Apple έχει χάσει αξία 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη, την ημέρα που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ήταν πολύ υψηλός και ότι δεν υπήρχαν σχέδια για αύξηση επιτοκίων πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα.

Τα σχόλια του Πάουελ έδωσαν αρχικά ώθηση στις αγορές, αλλά η αισιοδοξία... καταποντίστηκε τις επόμενες ημέρες. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, υποχώρησαν ξανά την Παρασκευή και στη συνέχεια εξακολουθούσαν να πέφτουν τη Δευτέρα.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κάτω από το όριο των 4.000 μονάδων τη Δευτέρα, έχοντας υποχωρήσει κατά 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί σχεδόν κατά 10% κατά την ίδια περίοδο.

Μερικές χαρακτηριστικές μεγάλες απώλειες τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών, όπως τις καταγράφει το CNBC:

Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

H Tesla χάνει 199 δισεκατομμύρια δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Alphabet, η εταιρεία-ομπρέλα της Google, αξίζει 123 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Meta Platforms, μητρική του Facebook, έχει χάσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

 

Πηγή: Reporter.gr