Ανοδική αντίδραση με μικρή άνοδο και τζίρο σημειώνεται σήμερα (Τετ, 11/5/22) στο ΧΑ

11 Μαϊου 2022, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν μας ενθουσιάζει α η σημερινή συνεδρίαση καθόσον η  άνοδος του ΓΔ και οι συνολικοί τζίροι θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα των χθεσινών και προχθεσινών επίπεδα και με δυσμενές ημερήσιο κηροπήγιο, έναν διάττοντα στον ΓΔ (άνοιγμα στις 865 μονάδες, μέγιστο ενδοημερήσιο στις 877 μονάδες και τρέχον στις 865 μονάδες (+0,30%). Το δε μέχρι τούδε διήμερο ανοδικό retracement της μεγάλης πρόσφατης διόρθωσης ανέρχεται σε 5% της διόρθωσης ενώ ένα ανοδικό retracement για να δικαιολογήσει ελπίδες επανόδου σε ανοδική τάση, θα πρέπει να ξεπερνά το 50% κάθε διόρθωσης εντός ανοδικής τάσης (στη περίπτωσή μας ο ΓΔ θα πρέπει να ξεπεράσει τις 900 μονάδες, ενώ τώρα βρίσκεται μόλις στις 862).

Η καθοδική τάση λοιπόν της αναφερθείσας διόρθωσης τέλους Απριλίου-αρχών Μαίου συνεχίζεται και εμείς δεν τολμούμε προς το παρόν να κάνουμε αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% με μετοχές και 50% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο ΓΔ γύρισε οριακά αρνητικός με τις ανοδικές μετοχές να ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΠΑΠ, ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο, τις ΠΕΤΡΟ και ΑΤΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις κάτω του -3%.

Τα δύο κύρια  χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης είναι , πρώτον, όπως είπαμε το διατακτικό άνοιγμα, ύστερα  πολύ υψηλό ενδοημερήσιο και τώρα επαναφορά του τρέχοντος στα πρωινά χαμηλά και το γεγονός ότι όλες οι μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +2% απλά αντιδρούν ανοδικά από τα σχεδόν υπερπωλημένα επίπεδα που δημιούργησαν οι πρόσφατες διορθώσεις, από -12% έως -20% από το υψηλό της 21ης Απριλίου 22, με εξαίρεση τον ΟΤΕ που σήμερα σημειώνει καλή άνοδο σε τιμή λίγο κάτω από τον αγοραστικό του στροφέα των 18.3 ευρώ.

Από τις έντονα ανοδικές μετοχές μας εντυπωσιάζει σήμερα ο ΠΑΠ διότι η μεγάλη του άνοδος +5,20% συνοδεύεται με πολύ υψηλούς όγκους 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Και βέβαια μας εντυπωσιάζει και ο ΟΤΕ , η μοναδική μετοχή που πλησιάζει τον στροφέα της, τα 18,3 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,15).

Ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει σήμερα πολύ μεγάλη διακυμανσιμότητα χάνοντας μέσα σε μισή ώρα τρεισήμισι   ποσοστιαίες μονάδες (από +1,30% στις 3.30 μμ βρέθηκε στις -1.20% στις 4.00 μμ).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδια περίπου ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.