"Κατρακύλα" για Bitcoin - Δίνει μάχη για τα 27.000 δολάρια

12 Μαϊου 2022, 10:16 | Διεθνείς Αγορές

Βαριές απώλειες σημειώνει το Bitcoin το οποίο υποχώρησε για μια στιγμή κάτω από τα 27.000 δολάρια, καθώς συνεχίζεται το sell-off στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το investing.com, το Bitcoin χάνει 13,78% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 27.217,8 δολάρια. Νωρίτερα "άγγιξε" τα 26.861,9 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum διολισθαίνει 22,86% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 1.850,95 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα διεύρυναν τι ςχθεσινές τους απώλειες στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 8,3% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Η μηνιαία μεταβολή ήταν πάντως η μικρότερη από τον προηγούμενο Αύγουστο.

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους στην έξοδο από τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλή συσχέτιση με τον S&P 500 και, πιο πρόσφατα, με τον Nasdaq.

"Η αγορά κρυπτονομισμάτωνβρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό", δήλωσε ο Michael Rinko, συνεργάτης της AscendEx. "Η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια, οπότε οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πτώση. Γενικά αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο φόβο στην αγορά", πρόσθεσε.

Αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει τα 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα και έχουν τονίσει ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο αν δεν μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα το Bitcoin είχε "αγγίξει" τα 40.000 δολάρια, αλλά γρήγορα γύρισε σε απώλειες την επόμενη ημέρα και έκτοτε σημειώνει σταθερά νέα χαμηλά.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και την πορεία του stablecoin TerraUSD του project Terra το οποίο συνεχίζει κινείται στο "κόκκινο".

Συγκεκριμένα το TerraUSD, το λεγόμενο stablecoin που στόχος ήταν να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στo 1 δολάριo, υποχωρεί κατά 16,29% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 0,6 δολάρια.

Το άλλο νόμισμα Iuna, κατρακυλά 96,65% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 0,28 δολάρια.

Τα stablecoins είναι στην κρυπτο-οικονομία, παρόμοια με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, προσφέροντας μια υγιής αποθήκη αξιών για να αποφευχθεί η μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, για την οποία έχουν γίνει διαβόητα –θεωρητικά τουλάχιστον.

Το UST είναι γνωστό ως ένα αλγοριθμικό stablecoin. Προσφάτως, η τιμή του έχει καταρρεύσει υπό την πίεση selloff στα κρυπτονομίσματα, καταλήγοντας σε πανικό στην αγορά.

 

Πηγή:capital.gr