Άνοδος ανακούφισης.

13 Μαϊου 2022, 20:01 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Η σημερινή άνοδος, ήταν άνοδος “ανακούφισης”. Και για την αγορά, αλλά και για το χαρτοφυλάκιό μας.

Η άνοδος, είχε σημασία. Με τον υψηλότερο τζίρο (€ 118 εκατομμύρια) από την 21/4/2022 (δηλαδή, όταν κορύφωσε η αγορά μέσα στον Απρίλιο και άρχισε η πτώση), η αγορά πήρε μία ανάσα και, δημιουργεί προϋποθέσεις και ελπίδες για εξισορρόπησή της. Βέβαια, ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοια πράγματα.

 

Η άνοδος είχε σημασία και για το χαρτοφυλάκιό μας. Μετά την πρωινή παρέμβασή μας, παραμείναμε στην αγορά. Βέβαια, οι καταστάσεις είναι οριακές.

Για να καταλάβουμε τη στασιμότητα των τασικών συστημάτων αυτή την περίοδο, σήμερα, η τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών έκλεισε στις 899,97 μονάδες, από 899,96 μονάδες που ήταν χθες. Και έτσι, ξαναπήρε ανοδική τροχιά. Κάποιος μπορεί να δει τις λεπτομέρειες, στον πίνακα των σημάτων, εδώ.

Αν ο ΓΔ ανέβαινε ακόμη μία μονάδα, θα μας κρατούσε εντός αγοράς και ο “εξομαλυντής 3 ημερών”. Παράλληλα, με την άνοδο της αγοράς, ο “εξομαλυντής 5 ημερών”, μπορεί να συνεχίσει να μας διατηρεί εντός αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώσαμε το πρωί, από την πλευρά μας, θα βρούμε τον τρόπο να αποφεύγουμε αυτές τις οριακές καταστάσεις, έστω και αν είναι πολύ σπάνιες. Το σύστημα που ακολουθούμε, έχει αποδειχθεί σημαντικό και σοβαρό και δεν πρέπει να φτάνει σε τέτοια σημεία.

 

Οι αγορές αναπηδούν και αναπηδούν ικανοποιητικά και με αισιοδοξία. Μας προκαλεί θετική εντύπωση η αντίδραση του Nasdaq (έως και +4,00% σε κάποια στιγμή, αλλά και η κίνηση του δείκτη Vix (εδώ) σε τιμές κάτω από το 30. Αν διατηρηθεί κάτω από την τιμή αυτή, η ένταση θα μειωθεί και οι διακυμάνσεις θα “καλμάρουν”.

Βέβαια, τίποτα δε φαίνεται να αλλάζει σε σχέση με την οικονομία και σε σχέση με τα προβλήματα που δείχνουν να έχουν δρομολογηθεί.

 

Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα, εκτιμώ, οι περισσότεροι από μας. Ας χαλαρώσουμε στο Σαββατοκύριακο. Διαβάστε το αφιέρωμά μας για τα Αμοιβαία Κεφάλαια και από την Κυριακή και αρκετά άρθρα για εταιρίες.

 

Καλό σας βράδυ.