Ηπια διορθώνει σήμερα (Δευτ, 16/5/22) ο ΓΔ μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση της Παρασκευής

16 Μαϊου 2022, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Φυσιολογική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ διορθώνει το άλμα της Παρασκευής με ήπιο τρόπο (-0,60%, στις 861 μονάδες, στις 4.20 μμ), με μέτριους για την εποχή τζίρους (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαικούς δείκτες.

Στην παρούσα συγκυρία θα χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλείο ανάλυσης του ΓΔ την θεωρία των ποσοστιαίων retracements κατά την οποία μια διόρθωση δεν μας ενοχλεί όσο δεν χάνει το 50% της προηγηθείσας ανοδικής αντίδρασης.

Στην περίπτωσή μας η σημερινή διόρθωση ισοδυναμεί με το ¼ της ανοδικής αντίδραση της Παρασκευής, οπότε δεν ενοχλεί τους longs.

Οι longs θα ανησυχήσουν αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 955 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% long τεχνικό χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή  υπερτερούν οριακά σε αριθμό των ανοδικών ενώ 4 μετοχές οι, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΒΙΟΣΣΚ και ΙΝΤΕΚ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και 3 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΚΕΚΡ και ΔΕΗ, χάνουν λίγο περισσότερο του -3%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι όλες σχεδόν οι μετοχές που αντιδρούν ανοδικά άνω του +1%, απλά διορθώνουν ανοδικά τις μεγάλες πτώσεις που υπέστησαν στο διάστημα τέλους Απριλίου – αρχών Μαίου.

Εντύπωση μας κάνουν, η ΕΕΕ που μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των τριμήνων έχει σχεδόν ξεφύγει από το τέλμα Μαρτίου-Απριλίου κινούμενη σε υψηλά διμήνου και η ΜΠΕΡΛΑ που παρέμεινε στον δείκτη MSCI Greece και που τώρα κοντεύει να πετύχει υψηλό τριμήνου.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα υψηλά έτους 2022 ενώ 5 μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΠΕΤΡΟ, ΔΕΗ, ΑΤΤ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Ο λόγος ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, 0 προς 5, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε bear market όπου κανονικά θα πρέπει να αποφεύγουμε αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.