Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Τροποποιήσεις

19 Μαϊου 2022, 08:30 | Χ&Α - 240

Στους παρακάτω συνδέσμους παρατίθενται οι τροποποιήσεις, που κάναμε στην λειτουργία του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του απόλυτου συστήματος.

25/9/2021 - Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 2η τροποποίηση - Κανόνες πώλησης και εξόδου από την αγορά (εδώ).

Η ανάγκη να ξαναδούμε τον τρόπο “εξόδου” από την αγορά και τα “σήματα πωλήσεων” του απόλυτου συστήματος, ήταν ένα θέμα που είχαμε επισημάνει ήδη από τον περασμένο Μάιο. Στόχος μας ήταν να μειώσουμε περαιτέρω τον αριθμό των πράξεων και κυρίως των “αποτυχημένων” πράξεων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του συστήματος.

19/3/2020 - Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 1η τροποποίηση - Βελτίωση στον τρόπο “εισόδου” στην αγορά, μετά από ξαφνική και έντονη πτώση (εδώ).

Αμέσως μετά από την έξοδό μας από την αγορά, λόγω της απότομης πτώσης της αγοράς εξαιτίας της πανδημίας Covid 19, προβληματιστήκαμε για το πότε θα μπορούσε το σύστημα να ξαναδώσει “σήμα εισόδου”. Το “απόλυτο σύστημα” ενώ πετυχαίνει εξαιρετικά στις περιπτώσεις “εξόδου από την αγορά” (και βεβαίως αυτό είναι το πιο σημαντικό στις μετοχικές επενδύσεις), εμφανίζει μία  καθυστέρηση στις περιπτώσεις ξαφνικών διακυμάνσεων. Βεβαίως, αυτό γίνεται για τον περιορισμό του κινδύνου (επιμένουμε ότι το “απόλυτο σύστημα” είναι ένα σύστημα εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου -και έτσι θέλουμε να το διατηρήσουμε).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ