ΕΛΛΑΚΤΩΡ - MOTOR OIL - Νέος σύμμαχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Motor Oil

19 Μαϊου 2022, 10:10 | Χ&Α - 240

ΕΛΛΑΚΤΩΡ - MOTOR OIL - Νέος σύμμαχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Motor Oil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ - MOTOR OIL


Νέος σύμμαχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Motor Oil

 

Η Motor Oil, απέκτησε το 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την 6/5/2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η ίδια, απέκτεισε μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, 104.000.000 μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κυριότητος των KILOMAN HOLDINGS LTD και GREENHILL INVESTMENTS LTD στην τιμή των € 1,75 ανά μετοχή, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε €182.000.000. Επιπρόσθετα, η Motor Oil ανακοίνωσε ότι έχει συν-διαμορφώσει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας με την REGGEBORGH INVEST B.V. (κατέχει περίπου 106 εκατ. μετοχές εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.) για την απόκτηση ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρίας που θα συσταθεί και θα έχει ως περιουσιακό στοιχείο το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνολικής ισχύος 493 MW καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συμμετέχει με ποσοστό 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας. Η αξία επιχείρησης για την εν λόγω συναλλαγή συμφωνήθηκε σε € 1.000 εκατ. και υπόκειται σε περαιτέρω προσαρμογές συναρτώμενες με την κερδοφορία της επιχείρησης και τη δομή της συναλλαγής. Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.


Να σημειώσουμε, ότι κατά το 2021, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέγραψε έσοδα από ΑΠΕ, ύψους € 105,6 εκατομμύρια, έναντι € 93,8 εκατ., πετυχαίνοντας αύξηση 12,6%. Σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, τα κέρδη από ΑΠΕ έφτασαν τα € 42,3 εκατομμύρια έναντι € 33,7 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας αύξηση 25,5%.


Αυτή η νέα προσθήκη, στο μετοχικό κεφάλαιο του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ήρθε να απελευθερώσει τον Όμιλο, από την χρόνια διαμάχη, που υπήρξε μεταξύ των μετόχων, ενώ πρόκειται να του προσδώσει μια νέα φυσιογνωμία -έχοντας σαν σύμμαχο την Motor Oil- σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης του. Αδιαμφισβήτητα αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και για τις δύο εταιρίες, αλλά λίγο περισσότερο για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

 

Να σημειώσουμε, πως και η χρηματιστηριακή αγορά ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν την νέα συμφωνία, καθώς η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κατέγραψε αύξηση 13,8%, ενώ η Motor Oil κατέγραψε μια πιο φυσιολογική αύξηση της τάξεως του +1,68%.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ