Σε νέα χαμηλά διμήνου, κάτω των 850 μονάδων, τείνει να κλείσει σήμερα, Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, ο ΓΔ

19 Μαϊου 2022, 16:34 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δυσμενώς για τους longs εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή 4.20 μμ, να χάνει -2,20% (στις 847 μονάδες) με ενισχυμένο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μεγάλες πτώσεις στους διεθνείς δείκτες.

Εμείς ευχόμαστε ο ΓD να κλείσει πάνω από τις 845 μονάδες ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή των 845-850 μονάδων ένας τρίτος ισοϋψής πυθμένας που θα καταστήσει την εκεί στήριξη «έγκυρη» που θα λειτουργήσει σαν βάση μιας νέας ανοδικής αντίδρασης ή, αντίθετα, σε περίπτωση που διασπασθεί καθοδικά, να είναι υψηλών πιθανοτήτων  η ανάπτυξη ισχυρού πτωτικού κύματος προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 845 μονάδων.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές, οι ΟΤΕ και ΣΑΡ, κινούνται θετικά αυτή τη στιγμή ενώ 15 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : εντυπωσιακός είναι σήμερα ο ΟΤΕ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +5% με μεγάλους όγκους πλησιάζοντας τον στροφέα του των 18,3 ευρώ (τρέχουσα τιμή 17,8).

Το πλάτος της αγοράς με 57 μετοχές πτωτικές και 3 ανοδικές δείχνει ότι η πραγματική πτώση του ΧΑ είναι πολύ μεγαλύτερη, ίσως και -3%, από όσο δείχνει ο ΓΔ -2,20% και τούτο οφείλεται σε δυο δεικτοβαρείς μετοχές, τον ΟΤΕ +5% και τον ΟΠΑΠ -0,10%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ μια, η σημαντική ΑΛΦΑ, δίνει αντίστροφο σήμα πώλησης με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Επίσης, καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά διμήνου ενώ 4 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΚΕΚΡ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν νέα χαμηλά διμήνου, η ΠΕΙΡ, νέα χαμηλά 30ετίας ακολουθώντας της μοίρα της ΑΤΤ.

Συσσωρεύσεις εμφανίζονται σήμερα σε ΟΤΕ και ΣΑΡ και διανομές σε ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.