Συνεχίζεται σήμερα (Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022) η ανοδική αντίδραση του ΓΔ που ξεκίνησε πρίν 2 εβδομάδες από τις περίπου 850 μονάδες

26 Μαϊου 2022, 15:39 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1,10% στις 883 μονάδες, στις 3.15 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια τεχνική συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Μετά την σημερινή άνοδο το γράφημα του ΓΔ αρχίζει να παίρνει πλευρική όψη εγκαταλείποντας την καθοδική που έδειχνε μέχρι και πριν 10 μέρες. Οι βραχυχρόνιοι δείκτες του ΓΔ είναι bullish αλλά οι μέσο και μεσομακροχρόνιοι παραμένουν bearish και για να γίνουν οι τελευταίοι bullish θα πρέπει να ξεπεράσει ο ΓΔ τις περίπου 900 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 900 μονάδων εμείς θα είμαστε πολύ διστακτικοί για αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 50% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο, ενώ 5 μετοχές, δυο τραπεζικές, οι ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ, και 3 «μικρές» μη τραπεζικές, οι ΚΕΡΚ, ΕΛΤΟΝ,ΦΡΙΓΟ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Ενώ ο ΓΔ τα πηγαίνει σήμερα μια χαρά και η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών κινείται σε θετικό έδαφος, εν τούτοις καμία μετοχή υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση (μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους κοντά σε αντίσταση). Μόνον η ΤΕΝΕΡΓ κάπως ξεχωρίζει με μέτρια άνοδο +0,90% και μεγάλους όγκους 260 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πολύ κοντά στο υψηλό έτους.

Κοντά σε αντιστάσεις, που σημαίνει ότι είναι εύκολη η διάσπασή τους, βρίσκονται οι ΟΛΥΜΠ, ΕΛΤΟΝ και ΤΕΝΕΡΓ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν το ισχυρό rebound (ΔΤΡ +2,50%) σε κατά κάποιο τρόπο υπερπωλημένη περιοχή (-21% από το υψηλό έτους). Οι τράπεζες αποτελούν στοίχημα, είναι υπερπωλημένες και με δυναμική, αλλά έχουν υψηλή μεταβλητότητα (κίνδυνο προς τα κάτω).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.