Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει τις 900 μονάδες

27 Μαϊου 2022, 16:28 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Παρά την μικρή άνοδο (+0,40%, στις 890 μονάδες, στις 3.30 μμ) και τον μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), ο ΓΔ έχει πλησιάσει σε απόσταση 10 μονάδων ή 1,1% το ορόσημο των 900 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα ενισχυθεί η θετική ψυχολογία και ίσως μέσα στο καλοκαίρι ξαναδούμε τις 970 μονάδες.

Ο κύριος σηματοδότης αγορών για εμάς, το κυλιόμενο υψηλό  κλείσιμο 20 ημερών (ΥΚ20), σήμερα κατέβηκε στις 922 μονάδες και την Δευτέρα θα πέσει στις 900 μονάδες οπότε θα είναι εύκολο να διασπασθεί.

Είμαστε λοιπόν σε επιφυλακή για επαναγορές εφόσον πληρωθούν οι συνθήκες που ζητάμε :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα δεν θα κάνουμε πράξεις αλλά την Δευτέρα αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες, θα αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση από 50% επί του κεφαλαίου μας σε 70-80% ανάλογα το μέγεθος της ανόδου, τους όγκους και την συμπεριφορά των ξένων δεικτών.

Μετοχές

Το "πλάτος της αγοράς" σήμερα δεν επιβεβαιώνει την άνοδο του ΓΔ (οφειλόμενη στις ανόδους των ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, και ΟΤΕ) καθώς οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες από τις ανοδικές.

Μεγάλες ανόδους άνω του +3% σημειώνουν οι ΜΟΤΟ, ΟΤΟΕΛ, ΣΑΡ και ΕΤΕ ενω μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνει η ΔΕΗ.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν θεωρούμε καμία από τις 60 που παρακολουθούμε αν και μας εντυπωσιάζουν οι άνοδοι της ΜΟΤΟ και  της ΣΑΡ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων αλλά τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΥΜΠ με στροφέα τα 1,81 ευρώ, ΜΟΗ 16,4, ΜΠΕΛΑ 15,7, ΤΕΝΕΡΓ 18,3..

Επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά  2022 ενώ αντίθετα, η ΔΕΗ σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος κανοντας την συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής ή ουδέτερη.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απροσδιόριστη ώρα μετά το κλείσιμο.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.