H SKY express κάνει το "επόμενο βήμα", προμηθεύεται δύο Airbus A321

06 Ιουνίου 2022, 10:35 | Ελληνικές Εταιρίες

H SKY express κάνει το "επόμενο βήμα", προμηθεύεται δύο Airbus A321

Το "επόμενο βήμα" κάνει η SKY express, καθώς αποφάσισε να προμηθευτεί ακόμα μεγαλύτερα αεροσκάφη. Μετά τα Airbus A320, η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει 2 Airbus A321 το 2023, απόρροια της "επεκτατικής πολιτικής" που ακολουθεί.

Συνολικά, τη φετινή θερινή περίοδο, η εταιρεία θα επιχειρεί με 21 αεροσκάφη, με εννέα Airbus A320 και 12 ATR, "σκαρφαλώνοντας" στη δεύτερη θέση, σε μερίδιο αγοράς, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Στην παρουσίαση του προγράμματος της θερινής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, παρέστη και ο Πρόεδρος του Ομίλου IOGR, Γιάννης Γρύλος, στον οποίο ανήκει η SKY express, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική σεζόν, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων αβεβαιοτήτων.

"Το καλοκαίρι προβλέπεται ότι θα κυλήσει άριστα. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις που αποτελούν και παράλληλα και τα βασικά ρίσκα", υπογράμμισε ο κ. Γρύλος.

"Πρώτον, υπάρχουν οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες σε σύγκριση με τη γειτονική Τουρκία. Δεύτερον, μερίδα της ελληνικής τουριστικής αγοράς, σε μία προσπάθεια να καλύψει τις απώλειες λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους και ακρίβειας, ενδέχεται να πουλήσει ακριβότερα και τρίτον, ο Ευρωπαίος καταναλωτής, λόγω των ανατιμήσεων, ίσως να μην ταξιδέψει", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ομίλου IOGR.

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, οι κρατήσεις δείχνουν μεγάλη δυναμική για το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα, σε ορισμένους προορισμούς, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Μήλος οι πληρότητες τον αεροσκαφών της SKY express, όπως υποστηρίχθηκε, προσεγγίζουν το 90%, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί, όπως η Αστυπάλαια εμφανίζουν άνοδο 60%, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019.

Συνολικά, τον Μάιο, η πληρότητα των αεροσκαφών της SKY express κυμάνθηκε σε επίπεδα πάνω από 72%.

Γενικότερα για τον κλάδο των αερομεταφορών, ο κ. Γρύλος εξέφρασε τον προβληματισμό του ως προς τις καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, λόγω ελλείψεων προσωπικού, οι οποίες – σε ορισμένες περιπτώσεις – δύναται να επηρεάσουν και την Ελλάδα.

Φώτης Φωτεινός

 

Πηγή:capital.gr