Ο ΓΔ δεν μπορεί να κρατήσει σήμερα, Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022, τις 900 μονάδες που χθες κέρδισε οριακά

07 Ιουνίου 2022, 16:02 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν μας απογοητεύει η σημερινή οπισθοχώρηση του ΓΔ κάτω από τις 900 μονάδες καθόσον η πτώση του εν λόγω δείκτη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη (-0,80%, στις 892 μονάδες, στις 3.45 μμ), ο τζίρος είναι πολύ μικρός (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά την ανάλογη πτώση τους διατηρούν αναλλοίωτη την μέτρια διαγραμματική τους εικόνα.

Θα ανησυχήσουμε μερικώς εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το κάτω όριο των 889 μονάδων του στενού 15νθήμερου καναλιού α-β (κοίτα γραφ) ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ΓΔ πλησιάσει με δύναμη ή διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά, στις 845 μονάδες και το οποίο χρειάζεται πολλές μέρες πτώσης για να διασπαστεί καθοδικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα και αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 889 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς δεν παρουσιάζει σήμερα ενδιαφέρον. Τα ¾ των μετοχών κινούνται καθοδικά ενώ 4 μετοχές, η σημαντική ΕΥΡΩΒ και οι μικρής σημασίας ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν τραβά αυτή τη στιγμή  θετικά ή αρνητικά την προσοχή μας. Καμία δεν δίνει σήματα αγορών ή πωλήσεων  με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων, καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό ή νέο χαμηλό 2022, καμία δεν διακινεί μεγάλους όγκους ενώ δύο πλησιάζουν τον αγοραστικό στροφέα τους – υψηλό τριμήνου και είναι οι, ΑΒΑΞ με στροφέα τα 0,9 ευρώ και η ΕΕΕ με στροφέα τα 21,4 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.