Εξαγορά της SUNEL από την R Energy 1

09 Ιουνίου 2022, 16:18 | Ελληνικές Εταιρίες

Η "R Energy 1" ανακοινώνει σήμερα πως προχώρησε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας "Ρ Ενέργεια 1 ΑΕ Μολάοι", στην εξαγορά του 100% των μετοχών των εταιρειών "Α.Λ. Ενεργειακή ΙΚΕ", "Α.Π. Ενεργειακή ΙΚΕ", και "Ε.Π. Ενεργειακή ΙΚΕ", του Ομίλου SUNEL Group. Οι εταιρείες αυτές λειτουργούν 35 Φ/Β Πάρκα δυναμικότητας 17.5 MW ενώ εντός του μήνα ξεκινά η κατασκευή ακόμα 13 Φ/Β Πάρκων δυναμικότητας 6,5MW, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Κατόπιν τούτου το σύνολο των Φ/Β Πάρκων της εταιρείας ανέρχεται σε 79.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει πετύχει μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια να τετραπλασιάσει τα MW που κατέχει σε λειτουργία, ενώ με αυτή την εξαγορά ουσιαστικά αυξάνει σημαντικά τα συνολικά της έσοδα ενώ η χρηματοδότηση έγινε μέσω Project Finance από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη της πλήρους χρηματοδότησης όλων των έργων της Εταιρείας.

Η "R Energy 1", η οποία βρίσκεται δίχως καμία υπερβολή σε έντονο ρυθμό ανάπτυξης, έχει καταφέρει να κατέχει έργα σε λειτουργία δυναμικότητας 43,4MW ενώ παράλληλα εντός του Ιουνίου ξεκινάει η κατασκευή Αιολικού Πάρκου στην Στερεά Ελλάδα, συνολικής ισχύος 16.4MW. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής και  του εν λόγω αιολικού πάρκου, η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου θα ανέρχεται σε 59.8MW στο χρονικό διάστημα 2022-2023.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, η "R Energy 1" εισάγει το Ομόλογο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός των προσεχών ημερών, το οποίο εκδόθηκε με Ιδιωτική τοποθέτηση τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράλληλα η R Energy Holding ετοιμάζει τον φάκελο εισαγωγής των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στην αγορά ΕΝΑ PLUS του ΧΑ. Συγχρόνως αναπτύσσονται αρκετά έργα, ιδιαίτερα μεγάλης δυναμικότητας, τα οποία θα είναι στο επόμενο διάστημα έτοιμα προς συμμετοχή σε διαγωνισμό ή προς συμμετοχή με διμερή συμβόλαια (Corporate PPA’s).

Η Διοίκηση της Εταιρείας κατόπιν αυτών των ιδιαίτερα ευχάριστων εξελίξεων, είναι πεπεισμένη πως τα έργα αυτά καθώς και τα μελλοντικά, ενισχύουν σημαντικά την παρουσία της στον τομέα των ΑΠΕ καθιστώντας την μια από τις πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου της, βασιζόμενη στην ιστορικότητα του ονόματός της καθώς και στην άριστη(Α) πιστοληπτική της διαβάθμιση. Όλα τα ανωτέρω έργα που λόγω της γεωγραφικής κατανομής τους διακρίνονται για την υψηλή τους παραγωγή, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της πράσινης ενέργειας στην χώρα μας ενώ ο συνδυασμός των υπό εξέλιξη έργων με τα συστήματα αποθήκευσης, θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας και στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και ανάγκη για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα καθώς και την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας.

 

Πηγή:capital.gr