Πετρέλαιο: Πτωτικά, αλλά πολύ κοντά στα υψηλά τριμήνου οι τιμές

10 Ιουνίου 2022, 09:29 | Διεθνείς Αγορές

Πετρέλαιο: Πτωτικά, αλλά πολύ κοντά στα υψηλά τριμήνου οι τιμές

Με πτωτική τάση –παραμένοντας ωστόσο πολύ κοντά στα υψηλά τριμήνου- κινούνται και σήμερα Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανησυχία που προκαλείται από τα νέα περιοριστικά μέτρα στη Σαγκάη αντιστάθμισαν τη σταθερή ζήτηση για καύσιμα στον κορυφαίο καταναλωτή στον κόσμο, τις ΗΠΑ.

Έτσι ανατράπηκε το σερί ανόδου τεσσάρων εβδομάδων για το Brent και επτά εβδομάδων για το αμερικανικό αργό. Ας σημειωθεί ότι και τα δύο συμβόλαια αναφοράς έκλεισαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα υψηλότερα επίπεδα μετά τις 8 Μαρτίου, όταν είχαν φτάσει σε υψηλό 14 ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Αύγουστο υποχώρησαν 77 σεντς, ή 0,6%, στα 122,30 δολάρια το βαρέλι στις 07:48 ώρα Ελλάδας εντείνοντας τη χθεσινή υποχώρηση του 0,4%.

Το αμερικανικό αργό για τον Ιούλιο υποχώρησε 72 σεντς, ή 0,6%, στα 120,79 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση του 0,5% της Πέμπτης.

«Οι νέοι περιορισμοί στη Σαγκάη προκάλεσαν ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα», δήλωσε στο Reuters ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities. Όμως, κατά τον ίδιο, την πρώση συγκράτησαν οι προσδοκίες ότι η στενή παγκόσμια προσφορά θα συνεχιστεί με τη σταθερή ζήτηση των ΗΠΑ για καύσιμα και την αργή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+.

 

Πηγή:ot.gr