Κατακρημνίζεται σήμερα (Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022) το Χρηματιστήριο Αθηνών προς τις 800 μονάδες του Γενικού Δείκτη

14 Ιουνίου 2022, 16:37 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Πολύ δύσκολη μέρα περνούν σήμερα οι επενδυτές του ΧΑ με τον ΓΔ να χάνει -4,80% (στις 822 μονάδες, στις 4.20 μμ) με αυξημένο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να αδυνατούν να αντιδράσουν μετά το χθεσινό sell off.

Ο ΓΔ σήμερα δίνει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών των 850 μονάδων με αποτέλεσμα η γενική τάση να είναι καθαρά πτωτική με ορμή προς τις 800 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Όμως, ταυτόχρονα η αγορά τείνει να γίνει υπερπωλημένη με τον ΓΔ να βρίσκεται τώρα 75 μονάδες ή -8,3% κάτω από το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 900 μονάδων.

Συνεπώς εμείς θα προχωρήσουμε σήμερα σε περιορισμένες μόνον πωλήσεις :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το σημερινό άνοιγμά του των 835 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 45% πουλώντας όλες τις θέσεις του σε ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΧΑ και ΕΥΡΩΒ καθώς και 200 τεμάχια ΜΥΤΙΛ.

Μετοχές

Σφαγή σήμερα στις μετοχές. Μόνον μια, η ΕΛΤΟΝ, από τις 60 που παρακολουθούμε, σημειώνει άνοδο ενώ από τις πτωτικές, τα ¾ αυτών σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -10%.

Η καταστροφή είναι γενικευμένη και το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι οι ανθεκτικές μετοχές και είναι η ΕΛΤΟΝ που όπως είπαμε κινείται θετικά και οι μετοχές εταιριών που είναι ανθεκτικές στις υφέσεις όπως οι, ΕΥΔΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛ και ΟΛΘ που χάνουν λιγότερο του -2%.

Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις θα δούμε που και πότε και με πόση δύναμη θα αντιδράσει η αγορά και ποιες μετοχές θα ξεπεταχτούν πρώτες και δεύτερον, αν ο ΓΔ εισέλθει σε υπερπωλημένη περιοχή που θεωρούμε αυτή που απέχει τουλάχιστον -10% από το υψηλό 20 ημερών, δηλαδή περίπου κάτω από τις 800 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.