"Τεχνική Ανάλυση – Η Μέθοδος των Κηροπηγίων", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση

16 Ιουνίου 2022, 14:18 | Βιβλία - Μελέτες

"Τεχνική Ανάλυση – Η Μέθοδος των Κηροπηγίων", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση

Η Μέθοδος των Κηροπηγίων - Ένα Σύστημα Βραχυχρόνιων Συναλλαγών

Η Μέθοδος των Κηροπηγίων αποτελεί, ένα πανίσχυρο εργαλείο της Τεχνικής Ανάλυσης και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις βραχυχρόνιες συναλλαγές στις αγορές των μετοχών, παραγωγών, ομολόγων και εμπορευμάτων.

Ανεπτυγμένη στην Ιαπωνία, από τον 18ο αιώνα, η Μέθοδος των Κηροπηγίων αποτελεί την ανατολική “εκδοχή” της Τεχνικής Ανάλυσης. Σταδιακά μελετήθηκε από τους δυτικούς Τεχνικούς Αναλυτές και κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η μέθοδος βασίζεται πάνω στη λογικής της τάσης και χρησιμοποιεί πολύ παραστατικά γραφήματα, τα οποία βοηθούν στη καλύτερη και αντικειμενικότερη παρακολούθηση της αγοράς και στην καθημερινή εκτίμηση της μάχης αγοραστών-πωλητών. Βοηθά επίσης στην καλύτερη αίσθηση της κίνησης των τιμών και στην αμεσότερη αντίληψη της ανοδικότητας, της καθοδικότητας, της ορμής και της διάθεσης αντιστροφής ή συνέχισης της τάσης. Χρησιμοποιεί μία ιδιότυπη, αλλά ταυτόχρονα έξυπνη και παραστατική ορολογία, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των γραφημάτων και των μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν.

Η Μέθοδος των Κηροπηγίων, σε συνδυασμό με μερικές απλές τακτικές διαχείρισης κινδύνου αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για την ανάπτυξη ενός συστήματος βραχυχρόνιων συναλλαγών, αφού έχει την ικανότητα να εντοπίζει τα κατάλληλα σημεία “εισόδου” και “εξόδου” από την αγορά. Παράλληλα, προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στους μεσοπρόθεσμους επενδυτές, αφού τους βοηθά στην επιβεβαίωση ή στην απόρριψη των “διασπάσεων” και των σημάτων αγοραπωλησιών που προκύπτουν από τα παραδοσιακά δραματικά εργαλεία και τους δείκτες τάσης της κλασικής (δυτικής) Τεχνικής Ανάλυσης.

Μετά την ανάπτυξη των προσωπικών υπολογιστών και του Internet, έχουν συμβάλει στη μεγάλη ανάπτυξη των βραχυχρόνιων συναλλαγών. Η εξέλιξη αυτή, κάνει τη χρήση της Μεθόδου Των Κηροπηγίων, ένα απαραίτητο “εργαλείο” για όλους.

 

Δείτε δωρεάν προεπισκόπηση του βιβλίου. Διαβάστε την Εισαγωγή, τον πρόλογο του συγγραφέα και τα πρώτα δύο Κεφάλαια.

Αγοράστε το βιβλίο σε τιμή προσφοράς (€ 10,00),  από το ηλεκτρονικό κατάστημα της EuroCapital, εδώ. Αγοράστε το ebook, εδώ (€ 6,00). Ή, αγοράστε και τα δύο (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση) στην τιμή των € 13,00 (εδώ).

Συγγραφέας: Δημήτρης Δημόπουλος

Σελίδες: 216

Έκδοση: Οκτώβριος 2004

ISBN: 978-960-7787-00-5

Με την αγορά του βιβλίου συμμετέχετε στο πρόγραμμα εκπτωτικών κουπονιών του eurocapital.gr. Δείτε την πολιτική εκπτωτικών κουπονιών της εταιρίας. (εδώ)

(Για να δείτε την προεπισκόπηση του βιβλίου σε πλήρες παράθυρο, πατήστε στο τετράγωνο της δεξιάς κάτω γωνίας του πλαισίου)