Ο ΓΔ με μεγάλη και σήμερα (Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022) πτώση πήρε και πάλι κατεύθυνση προς τις 800 μονάδες

16 Ιουνίου 2022, 16:09 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Συνεχίζεται και σήμερα η καθοδική πορεία της αγοράς με τον ΓΔ να χάνει -2,50% (στις 817 μονάδες στις 3.55 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX -2,70%).

Η τάση της αγοράς είναι έντονα καθοδική αλλά ο ΓΔ δεν έχει φτάσει ακόμη σε υπερπωλημένα επίπεδα , στο κατά εμάς -12% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών, βρίσκεται τώρα στο -9%).

«Όλα παίζονται» πλέον, μπορεί ο ΓΔ να βρεθεί σύντομα κάτω από τις 800 μονάδες αλλά μπορεί να σημειώσει και ισχυρή ανοδική αντίδραση. Η τάση όμως θα διατηρείται καθοδική όσο ο ΓΔ δεν θα πραγματοποιεί ανοδικό γύρισμα με επακόλουθες δύο ανερχόμενες τοπικές κορυφές και πυθμένες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, οι ΕΕΕ, ΜΙΓ και ΕΛΛΑΚΤ, από τις 60 που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις υπόλοιπες, οι σχεδόν μισές χάνουν περισσότερο του -3%.

Ανθεκτικές μετοχές με άνοδο ή και πτώση μικρότερη του -1% : Διακρίνονιαι, η ΕΕΕ η κατ εξοχήν αμυντική μετοχή που την κατέχουν οι θεσμικοί που είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάποιο αρκετό ποσοστό μετοχών στα χαρτοφυλάκιά τους και το ίδιο ισχύει για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ,  η ΕΛΛΑΚΤΩΡ που βρίσκεται σε διαδικασία «δημόσιας πρότασης» και επιπλέον οι, ΜΠΡΙΚ, ΕΧΑΕ, ΦΡΛΚ, ΠΑΠ, ΕΛΤΟΝ και ΜΟΗ.

Διανομές παρατηρούμε σε, ΟΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΒΙΟ και ΕΠΣΙΛ και συσσωρεύσεις σε ΕΕΕ.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ (σήμερα -4,50%) καταβυθίζεται σε απόσταση μόλις 1-2% πάνω από τον πυθμένα του έτους 2022 των αρχών Μαρτίου καθώς η volatility του είναι ως γνωστόν πολύ μεγάλη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

Περιοχή συνημμένων