Τράπεζες: Συστήματα πληρωμών και ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγούν στην επόμενη ημέρα

17 Ιουνίου 2022, 10:21 | Τράπεζες

Τράπεζες: Συστήματα πληρωμών και ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγούν στην επόμενη ημέρα

Οι σύγχρονες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με τις πληρωμές, ο διαρκώς εξελισσόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στο δημόσιο, και οι σχετικές συνέργειες, που έχουν προκύψει βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναφορών τραπεζικών στελεχών στη διάρκεια πάνελ συνεδρίου με τίτλο payments 360 που διοργάνωσε η Boussias.

Σύγχρονα μέσα

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε επίσης στο επίπεδο εξοικείωσης των συναλλασσομένων στην Ελλάδα με τα σύγχρονα μέσα πληρωμής, στους κινδύνους που ελλοχεύουν (περιστατικά απάτης, που αποτελούν ωστόσο, όπως τονίσθηκε, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό στο σύνολο των συναλλαγών) καθώς και στη διεύρυνση της αγοράς πληρωμών μέσω των παρόχων πληρωμών και τις σχετικές συνεργασίες.

Στο πάνελ του Συνεδρίου συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πληρωμών και Λειτουργιών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κ. Γ. Γραμματικός, ο βοηθός γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Πλέσσας, ο υποδιευθυντής και επικεφαλής Πληρωμών της Alpha Bank κ. Δ. Νικολός και η COO της Τράπεζας Αττικής κ. Ε. Πρεσβεία. Τη συζήτηση συντόνισε η γενική γραμματέας της ΕΕΤ κ. Χαρ. Απαλαγάκη. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων στο πάνελ και των συνέδρων.

 

Πηγή:ot.gr