Οι γαλλικές επιχειρήσεις επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα

24 Ιουνίου 2022, 16:10 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Οι γαλλικές επιχειρήσεις επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, είχαν εκπρόσωποι των γαλλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave και ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Laurent Thuillier.

Επενδύσεις στις ΑΠΕ

Στο πλαίσιο των συζητήσεων δόθηκε έμφαση στη σημαντική παρουσία των γαλλικών ενεργειακών επιχειρήσεων, στις δραστηριότητες τους καθώς και στα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των γαλλικών επιχειρήσεων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολική και φωτοβολταϊκή ενέργεια), ενώ ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα διαδικαστικά εμπόδια που θα ξεπεραστούν με το νέο νόμο, όπως η κατάτμηση των φωτοβολταϊκών έργων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εταιρείες AKUO ENERGY GREECE, EDF Renewables Hellas, ELPEDISON, EREN HELLAS, VALOREM, VOLTALIA GREECE. Οι μισές από αυτές είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 2000, ενώ οι υπόλοιπες από το 2019.

Οι επενδύσεις τους στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή:ot.gr