SPACE HELLAS: Κινείται σταθερά σε επίπεδα πωλήσεων άνω των € 100 εκατομμυρίων

01 Ιουλίου 2022, 09:50 | Χ&Α - 242

SPACE HELLAS: Κινείται σταθερά σε επίπεδα πωλήσεων άνω των € 100 εκατομμυρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPACE HELLAS

 

Κινείται σταθερά σε επίπεδα πωλήσεων άνω των € 100 εκατομμυρίων

 

Με θετικό και πολλά υποσχόμενο ρυθμό κινείται η εταιρία, μετά τη “χρονιά ορόσημο” του 2021, όπου ξεπέρασε το “φράγμα” των € 100 εκατομμυρίων πωλήσεων (έφτασε στα € 103,3 εκατομμύρια) και η κερδοφορία της ανήλθε στα € 4,6 εκατομμύρια. Δείτε εδώ πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου και έτους.

Η στρατηγική της εταιρίας, είναι η ανάληψη στοχευμένων έργων, η διεύρυνση του Ομίλου εξαγοράζοντας σημαντικούς “παίκτες” της αγοράς, η συνεχής ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της και η είσοδος της σε νέες αγορές.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά το 2021, Space Hellas, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 60% της εταιρίας πληροφορικής SingularLogic, του 40% της Epsilon SingularLogic που προέκυψε από την διάσπαση κλάδου της SingularLogic και ταυτόχρονη απόσχιση κλάδου της Epsilon Net και του 100% της εταιρίας SenseOne, που προσφέρει τεχνολογικές λύσεις στον χώρο του Internet of Things. Μέσω των εξαγορών αυτών, η Space Hellas μπαίνει δυναμικά τόσο στην αγορά του Enterprise Software (επιχειρηματικό λογισμικό), δημιουργώντας έτσι νέες πηγές εσόδων.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε, ότι κατά το 2022, θα συνεισφέρουν πλέον για το σύνολο του έτους, τα μεγέθη της SingularLogic και τα μεγέθη της SenseOne.

Εκτιμούμε, πως για το σύνολο του έτους, τα μεγέθη της Space Hellas, θα ξεπεράσουν τα μεγέθη του 2021, καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα υπάρξει η πλήρης συνεισφορά των δύο εταιριών στα μεγέθη του Ομίλου, η ανάληψη έργων από την εταιρία θα συνεχίσει να πραγματοποιείται και με βάση τον χαρακτήρα που διαθέτει η εταιρία, είναι πολύ πιθανό εντός του έτους να υπάρξουν περαιτέρω εξαγορές, που θα συνεισφέρουν -έστω και για μικρό διάστημα- στα μεγέθη του Ομίλου. Όσον αφορά τις προκλήσεις του έτους (υψηλές τιμές, κόστη μεταφοράς και ενέργειας), εκτιμούμε ότι ο κλάδος της τεχνολογίας, λόγω της φύσης της δραστηριότητας του, θα επηρεαστεί λιγότερα συγκριτικά με άλλες βιομηχανικές εταιρίες.

Με βάση τα παραπάνω και το γεγονός ότι η εταιρία αυξάνει τις πωλήσεις της με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης την τελευταία 5ετία (ΜΕΡΑ 5ετίας), στο 16,5% εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στα € 120 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη -με βάση το ΜΕΡΑ 5ετίας κερδών- θα φτάσουν τα € 5,8 εκατομμύρια.

 

Να σημειώσουμε, ότι η εταιρία θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους € 0,12 ανά μετοχή από τα κέρδη χρήσης 2021. Η μετοχή από την αρχή του έτους, σημειώνει απώλειες 17,9% και σύμφωνα με τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, την 31/3/2022 η μετοχή υπάρχει σε 7 χαρτοφυλάκια από 6 την 31/12/2021.


Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 242 (Ιούλιος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 242, εδώ.