MEVACO: Το υψηλό ανεκτέλεστο και οι νέες συμβάσεις πρόκειται να ενισχύσουν τις πωλήσεις φέτος

01 Ιουλίου 2022, 10:10 | Χ&Α - 242

MEVACO: Το υψηλό ανεκτέλεστο και οι νέες συμβάσεις πρόκειται να ενισχύσουν τις πωλήσεις φέτος

 

 

 

 

 

MEVACO

 

Το υψηλό ανεκτέλεστο και οι νέες συμβάσεις πρόκειται να ενισχύσουν τις πωλήσεις φέτος

 

Την υπογραφή πενταετούς σύμβασης, με την γαλλική εταιρία Naval Group (εδώ), ανακοίνωσε Mevaco, την 16/6/2022. Η Naval Group, έχει αναγνωρίσει την Mevaco, ώς βασικό προμηθευτή μηχανολογικών συστημάτων και εξοπλισμού μεταλλουργίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Mevaco, θα προμηθεύει διαφορά κομμάτια για την κατασκευή φρεγατών. Η Naval, στην ανακοίνωση της, για την υπογραφή της συμφωνίας, επισημαίνει ότι πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμα της στην Ελλάδα, μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία. (εδώ)

Αδιαμφισβήτητα αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τα μεγέθη της εταιρίας, καθώς όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, τα μεγέθη της εταιρίας ενισχύονται όσο αυξάνονται οι βιομηχανικές δραστηριότητες και οι κατασκευές ΑΠΕ, καθώς η εταιρία παράγει μεταλλικά προϊόντα για βιομηχανική παραγωγή και κινούμενες και σταθερές βάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα. Κατά την άποψη μας, εκτιμούμε ότι μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και της φετινής κερδοφορίας, θα προκύψει κατά κύριο λόγο από τον τομέα των ΑΠΕ, καθώς η κατασκευή τους βρίσκεται σε έντονη φάση ανάπτυξης αυτό το διάστημα.

Μέχρι στιγμής, η εταιρία έχει υπογράψει δύο συμβάσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών  βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα. Η πρώτη, είναι συνολικής αξίας € 5,3 εκατομμύρια και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους (εδώ), η δεύτερη έχει αξίας €13,2 εκατομμύρια και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους (εδώ). Παράλληλα, η εταιρία διαθέτει ένα υψηλό ανεκτέλεστο έργων για φωτοβολταϊκά από την προηγούμενη χρονιά (σελ. 9 εδώ).

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε, ότι η Mevaco, κατά το 2021, πέτυχε τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο, πρόκειται να διανεμηθεί μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης του 2021, όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Τελευταία φορά, που η εταιριά διένειμε μέρισμα ήταν το 2019 (χρήσης 2008), ύψους € 0,14 ανά μετοχή.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.


Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 242 (Ιούλιος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 242, εδώ.