Πτωτική, χωρίς συναλλαγές και ενδιαφέρον, κουραστική αγορά. Η "ταλαιπωρία" θα συνεχιστεί αρκετά ακόμη.

27 Ιουνίου 2022, 17:49 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Τίποτα ουσιαστικό και στη σημερινή συνεδρίαση. Ο δείκτης, τελικά, υποχώρησε και μάλιστα υποχώρησε σημαντικά -περισσότερο απ’ ότι περιμέναμε (-1,40%, στις 823,18 μονάδες).

 

Ξεχάστε τα περί στηρίξεων και αντιστάσεων και τάσεων και δυναμικών μετοχών και περί ευκαιριών και περιμένετε να τελειώσει η περιπέτεια στην οποία έχουμε βρεθεί, στην οποία τώρα προστίθεται και το “κερασάκι” των εκλογών.

 

Οι συναλλαγές, παρέμειναν και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή, κάτω των € 50 εκατομμυρίων. Έφτασαν στο “αυγουστιάτικο” επίπεδο των € 40,6 εκατομμυρίων. Όμως, αν λάβουμε υπόψη μας ότι από το μέγεθος αυτό, τα € 28,2 εκατομμύρια (ή το 69,5% του συνόλου), αφορούν σε πακέτα, τότε καταλαβαίνουμε ότι, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Βέβαια, κάποιος θα πει ότι, αυτό μπορεί να βγει σε καλό, επειδή, οι χαμηλές συναλλαγές σε αρνητική περίοδο, προστατεύουν από μεγαλύτερες πτώσεις. Όμως, είναι μία λανθασμένη οπτική. Η χρηματιστηριακή αγορά, χρειάζεται περισσότερες συναλλαγές.

 

Σε επίπεδο μεταβολών των τιμών, 31 μετοχές ανέβηκαν, έπεσαν 65 και 70 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στην πρώτη δεκάδα των κερδισμένων, δε βλέπουμε κάτι σημαντικό. Παρατηρούμε όμως την ΠΑΠ (Παπουτσάνης) που, χρόνια τώρα, δεν αλλάζει τρόπο κίνησης. Παραμένει σταθερή κοντά στα υψηλά, υποστηριζόμενη από τα πολύ καλά θεμελιώδη της, έχοντας όμως χαμηλό όγκο συναλλαγών. Διατηρούμε την πίστη μας σ’ αυτή τη μετοχή, όπως κάνουμε καθ’ όλο το διάστημα της β’ περιόδου της έκδοσης του Χ&Α.

Στην πρώτη δεκάδα των χαμένων, προβάλλει η ΔΕΗ (η οποία δικαιώνει τη θέση μας), η ΠΕΙΡ και η ΑΔΜΗΕ.

 

Μας ικανοποιεί η πορεία των ΕΤΕ (+0,81%), ΟΤΕ (+0,49%) και ΟΠΑΠ (+0,65%), όμως, δε γνωρίζουμε πόσο θα αντέξουν στην πτώση. Προβληματική η πτώση της ΑΛΦΑ (-2,26%), αλλά και πάλι, γενικά, σ’ αυτή τη φάση δε πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία.

 

Δείτε τη γενικότερη εικόνα της αγοράς, εδώ.

 

Η διαφορά του ΓΔ από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ανέβηκε πλέον στο 8,67%. Αυτό συνιστά μια κάποια “εγγύηση” ότι δε θα ξανασυμβεί κάποια περίπτωση λανθασμένου σήματος, όπως ήταν τα δύο προηγούμενα. Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 έχει αρχίσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά και, εφ’ όσον αυτή η πτώση διατηρηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το επόμενο σήμα εισόδου, θα είναι πετυχημένο (μπορεί και “πολύ πετυχημένο¨) και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να το παρακολουθούμε. Βεβαίως, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα (και ελπίζουμε και έγκυρα).

 

Όμως, επιμένουμε, μη δίνετε και μεγάλη σημασία. Η αγορά, για αρκετό ακόμη διάστημα, δε θα έχει ενδιαφέρον.

 

Από την πλευρά μας, δίνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας στους αμερικανικούς δείκτες, αφού, εκεί θα κριθεί το όλο θέμα.

 

Σήμερα, ξεκινήσαμε τις προδημοσιεύσεις.

Αύριο, θα δημοσιεύσουμε μία ανάλυση για την πορεία των αμερικανικών αγορών κατά τη δεκαετία του 1970, που πιστεύουμε ότι θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά άρθρα στην ιστορία του Χ&Α, που -φιλοδοξούμε- να μας βοηθήσει όλους να καταλάβουμε πώς κινούνται οι αγορές σήμερα και πώς θα κινηθούν στους επόμενους μήνες.

 

Καλό σας απόγευμα!