Κομισιόν: Πιθανή η σοβαρή διαταραχή στις ρωσικές ροές του φυσικού αερίου

28 Ιουνίου 2022, 09:54 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Κομισιόν: Πιθανή η σοβαρή διαταραχή στις ρωσικές ροές του φυσικού αερίου

Μια "σοβαρή διαταραχή" στον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία είναι πιθανή, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής της Κομισιόν για την ενέργεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κάλεσε παράλληλα τις χώρες να αναθεωρήσουν τα έκτακτα σχέδια τους για την αντιμετώπιση ενεργειακών κρίσεων και να περάσουν στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπου αυτό είναι δυνατό για να διαφυλάξουν τα αποθέματα τους σε φυσικό αέριο.

"Από το ξέσπασμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία γνωρίζουμε ότι μια πολύ σοβαρή διαταραχή είναι δυνατή και πλέον φαίνεται ότι είναι πιθανή", ανέφερε η επίτροπος ενέργειας Kadri Simson μετά την συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας των χωρών της Ε.Ε.

"Έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά για να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Αλλά τώρα είναι η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειες μας", πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι θα προτείνει να εκπονηθεί ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για νέα ενεργειακά σοκ τον Ιούλιο, καθώς η Ρωσία έχει ήδη μειώσει ή περιορίσει τις προμήθειες στα 12 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

 

Πηγή:capital.gr