Ευρωσύμβουλοι: Πρόβλεψη για αυξημένο κύκλο εργασιών

29 Ιουνίου 2022, 09:57 | Εισηγμένες Εταιρίες

Ευρωσύμβουλοι: Πρόβλεψη για αυξημένο κύκλο εργασιών

Μεγάλο συμβόλαιο ανάθεσης έργου για την παροχή τεχνικής υποστήριξης της δράσης "Εξοικονομώ 2021" με το  Τεχνικό  Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) υπέγραψε ο όμιλος της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι Α.Ε (ΕΣΥΜΒ) ενισχύοντας έτσι σημαντικά τον κύκλο εργασιών του για την επόμενη διετία. Η συμβατική αξία των υπηρεσιών που θα παρασχεθούν ανέρχεται στο υψηλό για τα μεγέθη του ομίλου  ποσό των 6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) με προαίρεση για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών αξίας άλλων  6 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό συμμετοχής της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. στην ανάδοχο ένωση, ανέρχεται στο 60%.

Επίσης ο όμιλος υπέγραψε άλλες δύο συμβάσεις ανάθεσης έργου με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε) στο πλαίσιο υλοποίησης των υποέργων 2 και 4, τα οποία εντάσσονται στην πράξη "Ανάπτυξη Μηχανισμού Υποστήριξης της Εξαγωγικής Ικανότητας και Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας". Η συνολική συμβατική αξία των υπηρεσιών που θα παρασχεθούν εντός των επομένων 12 μηνών, ανέρχεται στο ποσό των 633 χιλ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α).

Και από ό,τι φαίνεται αυτή είναι μόλις η αρχή για τον όμιλο  Ευρωσύμβουλοι καθώς η ουρά των έργων που αναμένεται να προκύψουν στην εγχώρια αγορά συμβούλων τόσο φέτος όσο και στα επόμενα χρόνια είναι τεράστια με τα διάφορα έργα και υποέργα να παράγουν σημαντικά ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το  χρηματοδοτικό πρόγραμμα της επόμενης 6ετιας για τη χώρα συγκεντρώνει πάνω από 70 δισ. ευρώ  σε επενδύσεις  με τη συνεισφορά του νέου ΕΣΠΑ 2021-27, του Ταμείου Ανάκαμψης, και του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ( ΕΠΑ) ενώ αναμένεται να υπάρξουν  επιπλέον και άλλα 30 δισ. ευρώ επιδοτήσεις από άλλα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις διεθνών χρηματοπιστωτικών Οργανισμών (ΕΙΒ,EBRD κ.ά). Όλα τα έργα που θα προκύψουν όπως αυτά της πράσινης ανάπτυξης, της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, του ενεργειακού εξορθολογισμού, της ψηφιακής μετάβασης, των εφαρμογών της Βιομηχανίας 4.0, της εθνικής στρατηγικής και έξυπνης εξειδίκευσης με τομεακό προσανατολισμό των χρηματοδοτήσεων σε τομείς που υπάρχει συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας (αγροδιατροφή, επιστήμες υγείας και φάρμακα, ενέργεια και υλικά, τεχνολογίες πληροφορικής και τουρισμός- δημιουργικές βιομηχανίες) μπορούν να εμπεριέχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους  τη συμμετοχή του ομίλου Ευρωσύμβουλοι.

Η βαθιά και μακροχρόνια τεχνογνωσία που κατέχει ο όμιλος σε ανάλογες παρεμβάσεις είναι και η ουσιαστική διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες εταιρείες οικονομικών συμβούλων, κάτι που άλλωστε αναγνωρίζεται και σε διεθνές επίπεδο καθώς η εταιρεία  προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας όπως η διαχείριση του "Εξοικονομώ" του Ταμείου Ανάκαμψης, του σχεδιασμού του "Εξοικονομώ" για τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα στην προετοιμασία έργων μηδενισμού του CO2 και εξοικονόμησης σε μεγάλες εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ, ο όμιλος Fourlis, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα στην Τσεχία με την ενεργειακή  CEZ Group.

Επίσης υποστηρίζει την ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης "Thess INTEC”, ενώ είναι υποψήφια μαζί με τον φορέα υλοποίησης της  Dimand και του ομίλου Mytilineos  για το "Κέντρο Καινοτομίας Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας"  στον χώρο που βρισκόταν η ΧΡΩΠΕΙ, καθώς και για την ανάπτυξη 4 νέων τεχνολογικών πάρκων σε Ρουμανία, Τουρκία και Τατζικιστάν.

Οι Ευρωσύμβουλοι είναι στην ουσία το κέντρο της γνώσης στους απαιτητικούς τεχνολογικά τομείς που στοχεύουν να χρηματοδοτήσουν τα νέα προγράμματα και αυτό δίνει σημαντική προοπτική αυξανόμενης κερδοφορίας έως το... 2027.

Αν  μάλιστα συμπληρώσουμε και την πώληση του ακινήτου που διαθέτει ο όμιλος στο δεύτερο εξάμηνο δίνοντας πλέον θετικό καθαρό ταμείο στα οικονομικά στοιχεία του 2022 και την έλευση των... Αμερικανών επενδυτών. τότε τα οικονομικά μεγέθη περνάνε πλέον σε άλλο επίπεδο.

Θετικές είναι και οι ενδείξεις που βγάζει η μεσοπρόθεσμη διαγραμματική ανάλυση της μετοχής καθώς παρουσιάζεται να βρίσκεται προς το τέλος της πλάγιας συσσώρευσης  που έχει αποτυπωθεί από τον Μάιο του 2021. Είναι ένα αρκετά δυναμικό τεχνικό δεδομένο που οδηγεί προς την πρόκληση ανοδικής καταστρατήγησης της άνω πλευράς των 0,66 ευρώ με μια συνέχεια που τοποθετεί ως επόμενο  στόχο το ύψος του τμημένου σχηματισμού στα 0,85 ευρώ ή  ένα  πολύ ενδιαφέρον +47% από τα τωρινά επίπεδα τιμών.

Ισχυρά στοιχεία "μαζέματος" στη μετοχή αποκαλύπτει και η μελέτη του Visible Range Volume Profile (VRVP), όπου οι αγοραστές έχουν δημιουργήσει στις τελευταίες 400 μέρες ένα κυρίαρχο  μέσο επίπεδο τιμών στην περιοχή των 0,582 με 0,57 ευρώ που στατιστικώς δίνει υψηλότερες τιμές.

Τι και αν το γενικό κλίμα είναι αρνητικό υπάρχουν στην αγορά εισηγμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα οι Ευρωσύμβουλοι, που έχουν όλα τα φόντα να  εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια ως οικονομικά "αυτόφωτες".

Απόστολος Μάνθου

 

Πηγή:capital.gr