Παραμένει και σήμερα (Τετ, 29/6/2022) αδύναμη η αγορά με τον ΓΔ να κινείται κοντά στις 823 μονάδες

29 Ιουνίου 2022, 16:28 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Συνεχίζεται και σήμερα η υποτονικότητα του ΧΑ με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή, 4.15 μμ, οριακά +0,10% (στις 824 μονάδες) με χαμηλό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πιο πτωτικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες οι περισσότεροι των οποίων πλησιάζουν το πρόσφατο χαμηλό 4μήνου.

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα παραμένει εκτός αγοράς (σε αναμονή) όσο ο ΓΔ θα κινείται στο εύρος των 840-815 μονάδων (κοίτα γραφ). Η ψυχολογία μας θα είναι αρνητική  εάν ο ΓΔ θα βρίσκεται στο κάτω μισό αυτού του εύρους δηλαδή, θα βρίσκεται μεταξύ των 815 και 827 μονάδων. Η ψυχολογία μας θα βελτιωθεί ελάχιστα αν ο ΓΔ εισέλθει στο άνω ήμισυ του εύρους δηλαδή μεταξύ των 827 και 840 μονάδων ενώ  για αγορές θα σκεφτούμε αν ο ΓΔ ανακτήσει δυνάμεις και αρχίσει να πλησιάζει τις 850 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές στο σύνολο των 60 που παρακολουθούμε είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΠΑΠ και ΦΡΛΚ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις μεταξύ -3% και -5% σε σύγκριση με πάλι δύο μετοχές, τις δίδυμες ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ που σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους γύρω στο +10% με πολύ μεγάλους όγκους.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι δύο αναφερθείσες ΙΝΚΑΤ-ΙΝΤΚΑ που εκτινάσσονται λόγω πιθανολογούμενης εισόδου στο μετοχικό τους κεφάλαιο των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη.

Μόνον δυο μετοχές κινούνται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς, οι ΕΕΕ και ΕΛΤΟΝ (η δεύτερη έκοψε σήμερα μεγάλο μέρισμα ίσο περίπου με το 5% της τιμής της μετοχής).

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά 4μήνου ενώ 6 μετοχές, οι ΜΠΡΙΚ, ΚΟΥΕΣ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΠΕΤΡΟ, σημειώνουν νέα χαμηλά 4μήνου. Η σχέση 0 προς 6 δείχνει ότι βρισκόμαστε σε bear market, όπου οι trend followers αποφεύγουν να αγοράζουν μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.