Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα (Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022) σε νέα χαμηλά τριμήνου κάτω της πρόσφατης στήριξης των 815 μονάδων

30 Ιουνίου 2022, 17:32 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Επιδεινώνεται σήμερα το κλίμα της αγοράς με τον ΓΔ να χάνει -1,10% (στις 813 μονάδες, στις 3.30 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με όμοιες εξελίξεις (νέα χαμηλά έτους) στους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Στο γράφημα βλέπουμε την κατάρρευση της ανοδικής αντίδρασης ΤΕ του ΓΔ (από τις 815 στις 840 μονάδες) επιβεβαιούμενη από νέα χαμηλά στον ΟΒV με αρκετά πιθανή συνέπεια να ακολουθήσει πτωτικό ρεύμα προς το χαμηλό έτους 2022 των 790 μονάδων, όπως συνέβη αυτές τις μέρες σε αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 815 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει οριακά την μετοχική του έκθεση πουλώντας τις θέσεις τους σε ΑΒΑΞ και ΕΛΠΕ.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ 11 μετοχές, οι, ΠΑΠ, ΜΙΓ, ΠΡΟΦ, ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΘ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ, ΦΡΛΚ, ΑΛΜΥ και ΕΛΤΟΝ, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΒΥΤΕ και ΙΝΤΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Εντυπωσιακές είναι σήμερα οι ΒΥΤΕ και ΙΝΤΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους αλλά σε σημεία αρκετά χαμηλότερα από τους στροφείς τους (αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου).

Οι πτωτικές μετοχές είναι πολύ περισσότερες με πολλές να σημειώνουν νέα χαμηλά έτους όπως οι, ΜΠΡΙΚ, ΑΒΑΞ, ΚΡΙ, ΕΛΠΕ, ΠΛΑΙΣ, ΒΙΟΣΣΚ, ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ και ΠΕΙΡ ενώ καμία δεν σημειώνει υψηλά έτους.

Το ΠΛΑΙΣ διέσπασε σήμερα καθοδικά εμφανέστατο πωλητικό στροφέα.

Και το κυριότερο ίσως συμβάν της ημέρας, ο ΔΤΡ διασπά καθοδικά την έγκυρη, 4 επαφών, στήριξη των 516 μονάδων (τρέχουσα τιμή 500 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο, αργά το βράδυ.