Νέα μεγάλη πτώση του ΓΔ σήμερα (Δευτ, 5/9/22) προς τις 830 μονάδες από τις 900 προ 10ημέρου

05 Σεπτεμβρίου 2022, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Συνεχίζεται και σήμερα η απότομη διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή 4.15 μμ) πτώση -1,50% (στις 831 μονάδες) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλέισιμο) και με τις ίδιες ή χειρότερες διαγραμματικές εικόνες στους κύριους ξένους δείκτες.

Αιτίες των δυσμενών εξελίξεων είναι οι γνωστές οι δύο παγκόσμιες, ο πληθωρισμός που προκαλεί άνοδο επιτοκίων και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

Δεν θεωρούμε προς το παρόν τον ΓΔ σαν «υπερπωλημένο» καθώς έχει χάσει -7,7% από το υψηλό 20 ημερών των 900 μονάδων αντί του -10% για να τον θεωρήσουμε  υπερπωλημένο.

Η τάση όμως της αγοράς έχει καταστεί, όπως δείχνουν οι σχετικοί δείκτες τάσης του ΓΔ, σχεδόν καθοδική και κανένας δεν ξέρει που και πότε θα εμφανισθεί ο κύριος πυθμένας

Στρατηγική για το κλείσιμο

Λόγω της σημερινής καθοδικής διάσπασης του αγκιστρίου Ε του ΓΔ (κοίτα γραφ) το ΤΧ θα πουλήσει σε τιμές κλεισίματος 1000 ΜΥΤΙΛ και 1000 ΕΛΠΕ.

Μετοχές

Μόνον 7 από τις 60 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο ενώ καμία δεν πετυχαίνει άνοδο άνω του +3% σε αντίθεση με 7 μετοχές, τις  ΚΡΙ, ΕΛΧΑ, ΤΖΚΑ, ΑΤΤ, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ και ΕΥΔΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Καμία μετοχή δεν έχει τόσο καλή πορεία σήμερα ώστε να την ονομάσουμε «μετοχή της ημέρας» ενώ αντίθετα, δυο σημαντικές μετοχές, ο ΟΤΕ και ο ΣΑΡ, σημειώνουν σήμερα νέα χαμηλά έτους σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει νέα υψηλά έτους και, δεύτερον, τρεις μετοχές «διανέμονται» (σημειώνουν μεγάλες πτώσεις με μεγάλους όγκους), οι σημαντικές ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο, πιστεύουμε πρίν το κλείσιμο.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.