Παρά την άνοδο, η αγορά δείχνει αδυναμία

06 Σεπτεμβρίου 2022, 19:08 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Και αγορά της οποίας τα συστήματα χαλάνε κάθε τόσο, δε μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρή αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, στο διάστημα που λειτούργησε η αγορά, παρά την ανοδικότητά της, επέδειξε δισταγμό και αδυναμία για επαναφορά σε μία μονιμότερη ανοδική τροχιά.

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, κατά την άποψή μας, η αδυναμία της αγοράς θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα. Το ασταθές περιβάλλον των διεθνών αγορών, θα μπορούσε να ωθήσει το Γενικό Δείκτη κάτω από το επίπεδο των 800 μονάδων. Όμως, όπως έχει αποδείξει, ήδη δύο φορές κατά το τρέχον έτος, κάτω από το επίπεδο αυτό, η αγορά αναπτύσσει μια δυναμική γρήγορης αντίδρασης. Αυτό, θα μπορούσε να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Το διάστημα των επομένων ημερών, τουλάχιστον μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου (ημέρα που θα ανακοινωθούν τα νέα αμερικανικά επιτόκια), θα μπορούσε να είναι αρκετά επικίνδυνο.

Αύριο, αναμένεται η ανακοίνωση του ΑΕΠ του β’ τριμήνου των χωρών της Ευρωζώνης. Κατά το α’ τρίμηνο, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,50%, ενώ η εκτίμηση για το β’ τρίμηνο, αναφέρει, +0,60%. Αυτή η ανακοίνωση, σπάνια επιδρά στις αγορές.

Την Πέμπτη, αναμένεται η απόφαση για το επιτόκιο της ΕΚΤ. Η αγορά εκτιμά άνοδο κατά 0,50% έως 0,75%. Εν τούτοις, δε θα εξέπληττε, αν η άνοδος έφτανε μέχρι και τη μία μονάδα.

Ο Σεπτέμβριος, αναμένεται να είναι ένας δύσκολος μήνας, με μεγάλες διακυμάνσεις για τις αγορές.