Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα (Δευτ, 26/9/2022) προς το χαμηλό έτους των 780 μονάδων

26 Σεπτεμβρίου 2022, 16:38 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Συνεχίζεται και σήμερα η κατακρήμνιση του ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) να χάνει -1,10% (πριν δυο ώρες είχε φτάσει και -1,60%) αγγίζοντας τις 787 μονάδες με μέτριο για την εποχή τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ακόμα χειρότερη με πολλούς εθνικούς δείκτες να κινούνται σε νέα χαμηλά έτους.

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά καθοδική τείνοντας να φτάσει σε υπερπωλημένα επίπεδα αφού έχει χάσει -12% από το κυλιόμενο υψηλό 4 εβδομάδων των 900 μονάδων.

Η προσέγγιση των υπερπωλημένων περιοχών σημαίνει ότι είναι μάλλον αργά για να προχωρήσει κανείς σε πωλήσεις στα παρόντα επίπεδα των 780-790 μονάδων. Οι πωλήσεις μπορεί να γίνουν αργότερα αφού πρώτα ο ΓΔ κατασκευάσει εδώ μια μεσοβραχυπρόθεσμη οριζόντια βάση και την διασπάσει καθοδικά.

Η συνεδρίαση δεν θα θεωρηθεί πολύ άσχημη αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το 2/3 του μήκους του σώματος του κηροπηγίου του δηλαδή, πάνω από τις 794 μονάδες (-0,50%).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Δεν θα κάνει σήμερα πράξεις το κατά περίπου 60% με μετρητά και 40% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των 60 μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/6 ενώ 9 μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ, ΑΤΤΙΚΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΕΚΡ, ΠΡΟΦ, ΓΕΚΤ, ΜΟΗ, ΜΙΓ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μόνη μετοχή που βρίσκεται στα ψηλά έτους είναι η υπό squeeze out από το ΧΑ στα 3,50 ευρώ ΒΥΤΕ.

Αντίθετα, σε χαμηλά έτους βρίσκονται οι, ΑΔΜΗΕ, ΤΖΙΡΑΚ, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΚ, ΚΕΚΡ και ΠΛΑΙΣ ενώ το ίδιο τείνει να συμβεί στις, ΜΠΡΙΚ, ΑΡΑΙΓ και ΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.