Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 30/9/2022) την πλευρική κίνησή του λίγο κάτω των 800 μονάδων

30 Σεπτεμβρίου 2022, 16:11 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ουδέτερη θεωρούμε την μέχρι τούδε (3.50 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο +0,40% (στις 791 μονάδες) και μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται για 5η ημέρα εντός του στενού οριζόντιου εύρους των 788-800 μονάδων ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζονται κατά μέσον όρο ακόμα πιο αδύναμοι κινούμενοι με μικρές ανόδους πολύ κοντά στα χαμηλά έτους.

Στο γράφημα του ΓΔ βλέπουμε την εμφανέστατη καθοδική τάση η οποία λόγω πτωτικού momentum είναι πιο πιθανό να παραταθεί παρά να αναστραφεί ανοδικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις τα κατά 40% με μετοχές και 60% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ελαφρά μόνον υπερτερούν σε αριθμό από τις καθοδικές, ενώ 2 μετοχές, ΟΤΕ και ΙΚΤΙΝ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : όλες σχεδόν οι σημερινές ανοδικές μετοχές αντιδρούν από τα χαμηλά σχεδόν υπερπωλημένα επίπεδα αλλά αυτή που αντιδρά με την μεγαλύτερη δύναμη, και την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο και πολύ μεγάλους όγκους είναι ο ΟΤΕ. Ωστόσο, η μετοχή αυτή συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική τάση με συνέπεια να μην μας ενδιαφέρει προς το παρόν να την αγοράσουμε.

Η γενική επικρατούσα καθοδική τάση επιβεβαιώνεται από την σχέση ανοδικών / καθοδικών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 4 καθοδικές (οι περιφερειακές ΠΛΑΙΣ, ΠΡΟΦ, ΕΥΑΠΣ, ΚΕΚΡ) και μηδέν ανοδικές.

 

  • Πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τα αποτελέσματα 6μήνου των εισηγμένων που λήγουν σήμερα.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.