Μετά την χθεσινή ανάκτηση των 800 μονάδων ο ΓΔ προχωρά σήμερα Τρίτη, 4-10-22) προς τις 825 μονάδες

04 Οκτωβρίου 2022, 16:21 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Εκρηκτική άνοδος σημειώνεται σήμερα στα ΧΑ με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) +2,15% (στις 821 μονάδες, είχε φτάσει πριν μια ώρα και στο +2,50%) με μικρό όμως τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με ακόμα πιο εντυπωσιακές ανόδους στους αντιδρώντες από τα χαμηλά  ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αιτία της σημερινής ανόδου φαίνεται να είναι η ελπίδα για επιβράδυνση και αργότερα μείωση του πληθωρισμού, γεγονός που θα ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια, όπως τόλμησε πριν λίγες μέρες η ΒΟΕ της Αγγλίας. Επίσης, μια αιτία μπορεί να είναι το short sqweeze των σορταρισμένων από ψηλότερα traders, οφειλόμενο στην αιτία που αναφέραμε προηγουμένως, στην αναμενόμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Οι εξελίξεις στο μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ είναι θετικές καθώς ο εν λόγω δείκτης ξεπέρασε τον μέσον άξονα των 820 μονάδων του μηνιαίου εύρους των 800-788 μονάδων.

Η ανοδικότητα θα αυξηθεί εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 825 μονάδες ενώ, αντίθετα, θα έχουμε πιθανό πισωγύρισμα σε νέα χαμηλά έτους αν ο ΓΔ χάσει τις 800 μονάδες (τη μέση της διήμερης ανόδου του).

Οσο λοιπόν θα κινείται ο ΓΔ πάνω από τις 800 μονάδες, εμείς θα έχουμε ελπίδες για ένα ανοδικό τέταρτο τρίμηνο του 2022 προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 60% με μετρητά και 40% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές) διότι κανένα μεσοχρόνιο σύστημα δεν δίνει long σήματα.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε κινούνται αρνητικά αυτή της στιγμή, ενώ 12 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%

Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλές μετοχές να αντιδρούν με δύναμη (άνω του +2%) από τα χαμηλά επίπεδα της εποχής αλλά δεν βλέπουμε σχεδόν καμία να έχει μπει δυναμικά σε ανοδική τάση και να πλησιάζει ή να διασπά ανοδικά τις σηματοδότριες αγορών γραμμές τους.

Καμία μετοχή δεν καταγράφει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ αντίθετα, τρεις περιφερειακές μετοχές, οι ΟΛΘ, ΠΕΤΡΟ και ΕΥΑΠΣ, σημειώνουν νέα χαμηλά.

Η μόνη μετοχή που βρίσκεται σε σαφή ανοδική τάση είναι η δευτερεύουσα ΕΛΤΟΝ και το ίδιο τείνει να κάνει ο ΑΛΜΥ που πλησιάζει τον στροφέα του των 1,95 ευρώ.

Οι τράπεζες σήμερα αντιδρούν δυνατά , ΔΤΡ +3,80%, αλλά με μικρούς όγκους.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απρογραμμάτιστη ώρα, πιθανόν μετά το κλείσιμο.


-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.