Ο Μπάιντεν δεν αποκλείει συνάντηση με τον Πούτιν – «Δεν νομίζω να χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

12 Οκτωβρίου 2022, 11:02 | Διεθνής Πολιτική

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «δεν νομίζει» ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσει διαταγή να χρησιμοποιηθεί τακτικό πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πόσο ρεαλιστικό θεωρεί ότι είναι το ενδεχόμενο να δώσει τέτοια διαταγή ο κ. Πούτιν, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε στον παρουσιαστή Τζέικ Τάπερ «λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα το κάνει».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύνοδο της G20 άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Αν και ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία «πρόθεση» να το κάνει, προσέθεσε πως θα «εξαρτηθεί», ιδίως από το εάν ο Ρώσος πρόεδρος τού εκδηλώσει την πρόθεση να συζητήσει την απελευθέρωση της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνι Γκράινερ που παραμένει φυλακισμένη στη Ρωσία.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ

«Πιστεύω πως θα μπορέσω να αναμετρηθώ ξανά με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε χθες Τρίτη ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας πάντως πως δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική του απόφαση για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του τον Νοέμβριο του 2024.

Αφού ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκλογές σε περίπου έναν μήνα, τον Νοέμβριο, «θα μπω στη διαδικασία λήψης απόφασης» ενόψει των εκλογών του 2024, εξήγησε ο τεσσαρακοστός έκτος πρόεδρος, 79 ετών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

 

Πηγή:newmoney.gr