Ο ΓΔ συνεχίζοντας το 20ήμερο μέχρις στιγμής ράλι προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, να ανακτήσει τις 850 μονάδες

18 Οκτωβρίου 2022, 16:25 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μικρή άνοδο +0,70% (στις 848 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πολύ μεγαλύτερες ανόδους στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX +1,80%).

Ωστόσο, το αναφερθέν 20ήμερο ράλι τείνει να φτάσει σε υπεραγορασμένα επίπεδα +8% πάνω από τον πυθμένα Ε του τέλους Σεπτεμβρίου (κοίτα γραφ).

Αρα επιθυμούμε μια οριζόντια ανάπαυλα του ΓΔ στην παρούσα περιοχή των 850 μονάδων , να απορροφηθούν οι υπεραγορασμένες καταστάσεις, να πάρουν τα κέρδη τους οι βραχυχρόνιοι και ύστερα να ακολουθήσει απρόσκοπτα ένα νέο ανοδικό κύμα.

Προς το παρόν είμαστε επιφυλακτικοί προς την ικανότητα της αγοράς να αναστρέψει την κύρια τάση από καθοδική σε ανοδική (προς τούτο θα πρέπει ο ΓΔ να ξεπεράσει τις 880 μονάδες).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές δεν είναι και λίγες, αυτή τη στιγμή ισοδυναμούν με το 1/3 του συνόλου των εμπορεύσιμων 60 μετοχών που παρακολουθούμε ενώ μόνον δύο μετοχές, οι ΠΕΙΡ και ΦΡΛΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΠΕΙΡ που κερδίζει +5,50% με μεγάλούς όγκους 4,5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά τον στροφέα – υψηλό διμήνου των 1, 18 ευρώ.

Εκ δευτέρου μεγάλο ενδιαφέρον έχει σήμερα και ο ΦΡΛΚ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,9% με μεγάλους  όγκους 80 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής αντιδρώντας στα καλά εξάμηνα που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα.

Τείνει να δώσει σήμα αγορών σαν την ΠΕΙΡ και η ΕΤΕ που πλησιάζει στον στροφέα των 3,5 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΒΥΤΕ και ΟΤΟΕΛ ενώ νέα χαμηλά σημειώνει το ΠΛΑΙΣ.

Τέλος, ο ΔΤΡ αρχίζει να πλησιάζει τον αγοραστικό στροφέα των 600 μονάδων (τρέχουσα τιμή 577).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.