Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 24/10/22) απτόητο το recovery rally της αγοράς

24 Οκτωβρίου 2022, 16:46 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Υπεράνω των προσδοκιών μας συμπεριφέρεται κατά τις τελευταίες μέρες η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέα άνοδο +1,20% (στις 865 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μικρό και πάλι τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά «ανάρρωσης» στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο ΓΔ δείχνει σήμερα απροσδόκητη μεγάλη δύναμη προσεγγίζοντας παρά 4 μονάδες τον μεσομακροπρόθεσμο δείκτη τάσης ΑΚΜΟ200 ενώ ο δείκτης συσσωρεύσεων-διανομών OBV πλησιάζει ιστορικό υψηλό.

Όμως, ο τζίρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ ο ΓΔ τείνει να καταστεί υπεραγορασμένος καθώς έχει πραγματοποιήσει ισχυρό ράλι +9,6% μέσα σε περίπου 20 μέρες..

Για αυτό το λόγο εμείς θα προχωρήσουμε σήμερα σε περιορισμένες μόνον αγορές .

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα αγοράσει σήμερα σε τιμές κλεισίματος 600 ΜΥΤΙΛ και 1000 ΕΤΕ ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 68% σε 75%..

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των μετοχών και καθοδικά το 1/6 ενώ 8 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΠΕΤΡΟ, ΒΙΟΣΣΚ, ΔΕΗ, ΙΚΤΙΝ, ΙΝΚΑΤ, ΣΕΝΕΡ, και ΜΟΗ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΜΥΤΙΛ που δίδει σήμα ενίσχυσης θέσεων λόγω ανοδικής διάσπασης της έγκυρης αντίστασης των 16.4 ευρώ με μεγάλη άνοδο +2% και μεγάλους όγκους 400 χιλ τεμαχίων ή τζίρου 6,5 εκατ, τους μεγαλύτερους της ημέρας από όλες τις μετοχές.

Επίσης η ΕΤΕ δίνει ανάλογο σήμα αγορών αλλά με μικρόν όγκο 900 χιλ τεμαχίων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΔΕΗ με στροφέα – υψηλό τριμήνου τα 6,22 ευρώ, ΕΥΡΩΒ 0,99, ΒΙΟ 3,84, ΣΕΝΕΡ 2,13, ΑΛΜΥ 1,95 και ΔΤΡ με στροφέα τις 600 μονάδες.

Μετά από εβδομάδες, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά έτους ενώ αντίθετα, 4 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ και ΟΤΟΕΛ, σημειώνουν νέα υψηλά τριμήνου. Η τάση της αγοράς αρχίζει να αλλάζει σε ανοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.