Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022) σε περιοχή λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

25 Οκτωβρίου 2022, 16:14 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Πολύ «νορμάλ» θεωρούμε την μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από ισχυρό +9,50% 20ήμερο ράλι, υποχρεώνεται σήμερα σε μέτρια διόρθωση -0,80% (στις 859 μονάδες, στις 3.55 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πανομοιότυπη συμπεριφορά (μικρή σχετικά διόρθωση μετά από ισχυρή ανοδική αντίδραση) στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η σημερινή διόρθωση βάθους 7 μονάδων είναι σχεδόν αμελητέα μπροστά στο προηγηθέν οκτωβριάτικο ράλι ύψους 76 μονάδων και γι αυτό δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αναστροφή της τρέχουσας ανοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης.

Ναι μεν η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική όπως υποδηλώνει ο υπεράνω του ΓΔ ευρισκόμενος ΑΚΜΟ200 (κοίτα γράφημα), όμως η μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδικές, συνεπώς η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι αμφιλεγόμενη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σε τέτοιες αμφιλεγόμενες καταστάσεις εμείς παραμένουμε σε αναμονή. Ετσι, το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα διαγραμματικά συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/5 θετικό ενώ δύο μετοχές. Οι ΠΕΙΡ και ΙΝΚΑΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +2%.

Ωστόσο διακρίνουμε 4 κάπως αξιόλογα τεχνικά συμβάντα.

-Πρώτον, λαμβάνουν χώρα βαριές διανομές σε ΙΝΚΑΤ (-18,7% με 1,13 εκατ τεμάχια) λόγω της δυσμενούς προς τους μετόχους ανακοινωθείσας ΑΜΚ.

-Η ΕΤΕ με οριακότατο τρόπο διασπά σήμερα ανοδικά τον στροφέα της δίδοντας ήπιο σήμα ενίσχυσης θέσεων.

-Ο ΟΠΑΠ σημειώνει μέτρια άνοδο +1% αλλά με πολύ μεγάλους τζίρους (10 εκατ ευρώ μέχρις στιγμής) σε ουδέτερη διαγραμματική περιοχή.

-Και τέλος, η ΤΕΝΕΡΓΑ πλησιάζει τον στροφέα της των 18,6 (τρέχουσα τιμή 18,4).

Εκτός από την ΤΕΝΕΡΓΑ, δύο ακόμα μετοχές, ο ΜΥΤΙΛ και ο ΟΛΠ, κινούνται πολύ κοντά σε εμφανείς στροφείς, στα 16,4 και 16 ευρώ αντίστοιχα.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα υψηλά έτους (δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τον οριακό τρόπο της ΕΤΕ) ενώ χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνει η ΚΟΥΕΣ.

Η ΠΕΙΡ χάνει αυτή τη στιγμή -3,20%, την μεγαλύτερη πτώση σήμερα σε εμπορεύσιμη μετοχή, και τούτο δεν μας παραξενεύει αφού η ΠΕΙΡ είναι η μετοχή με τον υψηλότερο δείκτη διακυμανσιμότητας,  beta, κοντά στο 2,5, απ όλες τις εμπορεύσιμες μετοχές του ΧΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.