Οι αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία

26 Οκτωβρίου 2022, 19:10 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Σήμερα, ολοκληρώθηκε και προστέθηκε στο χώρο των προδημοσιεύσεων, το αφιέρωμα του τεύχους 246 για τις διεθνείς αγορές. Δείτε το εδώ ή, διαβάστε τα άρθρα, με τη σειρά τους, εδώ:

 

Η “στροφή” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ προς τις διεθνείς αγορές (εδώ)

Οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς (εδώ)

Επενδυτικά προϊόντα που παρακολουθούμε (εδώ)

Τα ομόλογα (εδώ)

2023: Οι πιθανότητες για ένα μεγάλο “ράλι” στις αγορές ομολόγων, είναι υψηλές! (εδώ)

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα επενδυτικά προϊόντα των διεθνών αγορών; (εδώ)

 

Η προσπάθεια που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση αυτού του αφιερώματος, δε μου επέτρεψε να γράψω σχόλιο σήμερα το πρωί. Γνωρίζουμε ότι, κατά το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μια ασυνέπεια στις δημοσιεύσεις, όμως θα το διορθώσουμε.

Ήδη, διορθώσαμε τους χρόνους έκδοσης του περιοδικού και πετυχαίνουμε, συχνά με άνεση, την έκδοση στην πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα. Έτσι, το τεύχος Νοεμβρίου, θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Στο τεύχος, θα υπάρξουν μερικές διορθώσεις στις λίστες των μετοχών και των ETF που αναφέρουμε στις προδημοσιεύσεις.

Θέλουμε, τα επενδυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε ως “προϊόντα αναφοράς” να είναι όσο πιο απλά και ελεγμένα γίνεται. Θα σας ενημερώσουμε για τις διαφορές που θα υπάρξουν.

 

Οι αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Παρά το ότι κινούνται αντίθετα με τις εκτιμήσεις που έχουμε εκφράσει, η εξέλιξη αυτή, δε μας ανησυχεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Στην παρούσα συγκυρία, οι αγορές κινούνται από τα κέρδη του γ’ τριμήνου, τα οποία, μέχρι στιγμής, κινούνται αρκετά ικανοποιητικά, ενώ παράλληλα, παίρνουν και μία ισχυρή ώθηση από την πτώση των επιτοκίων, αυτό το καιρό.

Διατηρούμε τις εκτιμήσεις που έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό.

 

Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κερδίζει περίπου 10% από το χαμηλό που είχε καταγράψει στις 29/9/2022, στις 788,46 μονάδες. Θεωρούμε πολύ πιθανό να υπάρξουν “δυσκολίες” στην περαιτέρω άνοδο. Αν όμως, ο ΓΔ συνεχίσει ανοδικά, θα ακολουθήσουμε το σήμα του “εξομαλυντή 3 ημερών” για την είσοδό μας στην αγορά. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για την πιο “αργή” παραλλαγή, η οποία έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

 

Θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι, δεν προβληματιζόμαστε από την άνοδο του ΓΔ, καθώς, με βάση τη στρατηγική μας, παραμένουμε εκτός αγοράς. Όμως, εκτιμούμε ότι η συλλογιστική μας, όπως την έχουμε αναπτύξει πολλές φορές, δεν είναι λανθασμένη.

Το ζήτημα θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιτοκίων, στην Ευρώπη και κυρίως στις ΗΠΑ. Παρακολουθούμε το ζήτημα. Εκτιμούμε όμως ότι, δεν έχουν συμπληρωθεί τα “προαπαιτούμενα” για το “γύρισμα” των αγορών. Αφήστε δε που, όλο και αμφιβάλλουμε αν θα υπάρξει κάποιο αξιόλογο “επιθετικό γύρισμα” μετά τον “πάτο” των δεικτών. Οι καταστάσεις δείχνουν να “αγριεύουν”. Θα περιμένουμε.

 

Σήμερα, επιτεύχθηκε η τιμή “επέμβασης” που είχαμε δηλώσει για τη μετοχή της Παπουτσάνης (ΠΑΠ). Δείτε εδώ. Κατά την άποψή μας, η τιμή αυτή, είναι αρκετά ασφαλής για μεσομακροχρόνια διακράτηση.

Εντός των ημερών, θα κατασκευάσουμε ένα μηχανισμό για να παρακολουθούμε τις μετοχές, για τις οποίες επιτυγχάνεται η “τιμή επέμβασης”.

 

Παρακαλώ, διαβάστε το “αφιέρωμα” στις διεθνείς αγορές. Και δοκιμάστε τους συνδέσμους. Θα τους δουλεύουμε συχνά, από την επόμενη εβδομάδα.

Αύριο -και αν όχι αύριο, θα γίνει μέχρι το Σάββατο- θα δημοσιεύσουμε ένα κείμενο για μία από τις μετοχές της λίστας. Θα πρόκειται για ένα “κείμενο - πιλότος” για το πώς θα παρουσιάζουμε εταιρίες των διεθνών αγορών, στο μέλλον.

 

Καλό σας βράδυ.

 

 

Δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα και τηλέφωνα σχετικά με τη συνάντηση της προηγούμενης Κυριακής. Λυπούμαι αν, σε μερικούς, δεν απαντήσαμε.

Το θέμα έχει ως εξής: Στη συνάντηση της Κυριακής 16/10/2022, περιμέναμε περίπου 25 έως 30 άτομα. Τελικά, η προσέλευση έφτασε στα 52 άτομα. Αυτό δημιούργησε προβλήματα στα σχέδια που είχαμε.

Καθώς δεν ακουγόμουν σε ολόκληρο το χώρο, αναγκάστηκα να σηκωθώ όρθιος. Αυτό εμπόδισε τη βιντεοσκόπιση. Έχουμε όμως το ηχητικό αρχείο. Το οποίο απομαγνητοφωνούμε και η απομαγνητοφώνηση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

 

Το θέμα με το χώρο έχει ως εξής:

Επιλέξαμε να κάνουμε την εκδήλωση σε …καφετέρια, για τον απλούστατο λόγο ότι, η καφετέρια αυτή βρίσκεται δυο ορόφους πάνω από εμάς, στο χώρο που, επί 18 χρόνια βρίσκονταν τα γραφεία μας.

Ο χώρος μας ανήκει -όχι η καφετέρια, αλλά το ακίνητο- και το θεωρήσαμε ωραίο να κάνουμε την εκδήλωση σε δικό μας χώρο, με τον οποίο έχουμε ένα μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο.

Όμως, τελικά, η επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού ο χώρος δε βόλεψε για τόσα άτομα.

 

Θα επαναλάβουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Όμως, αναζητούμε άλλο χώρο, στην ίδια περιοχή. Έχουμε κάνει μια έρευνα και θα ξέρουμε εντός των ημερών. Πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε στο τεύχος.